Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Blå partier har ikke fulgt med de store virksomheder, som er blevet grønne

VALG. De seneste 10-15 år er der kommet en voksende holdningskløft mellem de store virksomheder og de traditionelle erhvervsvenlige partier, når det gælder klima og bæredygtighed.

Klima og bæredygtighed er på agendaen i de store virksomheder i en grad som ikke afspejles i politikken hos de partier, som traditionelt opfattes som erhvervsvenlige. Foto: iStock/Vanessa Nunes

Enhver folketingskandidat fra Venstre og konservative vil sikkert pege på sit eget parti som det mest erhvervsvenlige. Men ser man nærmere på de store virksomheders tilgang til klima og bæredygtighed, er der gennem de seneste 10-15 år blevet stor forskel på de klassiske erhvervsvenlige partiers holdninger og de grønne eksportbaserede koncerners interesse. Det peger flere politiske kommentatorer på.

-En lang række af de eksportorienterede virksomheder har for længst set, at den grønne omstilling er en megatrend, som der er masser af forretning i. Derfor er de gået all-in på den grønne omstilling. Samtidig står både Venstre og Konservative og vakler, fordi de skal skræve over en vælgerskare, som også omfatter folk, der er langt mere skeptiske over for den dagsorden, siger den liberale kommentator Jarl Cordua.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: