Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Bliv opdateret på seneste bæredygtigheds-forskning

CSR i din forretningsudvikling og Verdensmålene er på programmet til Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er netop startet, og festivalen byder på syv dage med et hav af forskellige videnskabelige arrangementer, som foregår overalt i landet.

Vi har plukket de 12 arrangementer ud til dig, der handler om bæredygtighed og klima, som du kan besøge fra 24. – 30. april 2019.

Her kan du blive klogere på alt fra Verdensmålene, hvordan du kan arbejde med CSR i din forretningsudvikling, fremtidens bæredygtige landbrug og produktionen af klimavenlige øl.

 

CSR og bæredygtighed (Herning)
Fredag 26. april 09:00-10:30

Bæredygtighed, Corporate Social Responsibility (CSR) og FN’s Verdensmål spiller en efterhånden betydelig rolle for os – både som enkelte individer, i virksomheder og samfundet. Det giver mening på mange planer. Men hvad betyder det mere konkret i en virksomhed? Hvordan kan bæredygtighed hjælpe, understøtte og udvikle forretningen? Lektor Trine M. Nielsen, VIA, vil i dette foredrag fortælle ud fra nogle af de nyeste informationer om emnet – bl.a. konklusionerne fra en undersøgelse af små- og mellemstore virksomheders arbejde med bæredygtighed som en del af deres forretningsudvikling. Læs mere her…

 

Prøv det derhjemme – bæredygtig bolig, mad og transport (København)
Torsdag 25. april 16:30-18:30

Hvor bæredygtig er du? Og hvor bæredygtig er din nabo? Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet inviterer til dialog med tre eksperter i miljøvurdering. I dialogen med forskerne bruger du din smartphone til anonymt at svare på korte spørgsmål om din hverdagspraksis, når det gælder bolig, mad og transport. Det samlede resultat vises på storskærm, og forskerne kommenterer resultatet og foreslår konkrete handlinger for en mere bæredygtig praksis. Læs mere her…

 

Can we have unlimited energy supply? (København)
Torsdag 25. april 17:00-18:00

Alle kender til problemerne med udnyttelsen af fossile brændstoffer og hindringerne for at indføre vedvarende ressourcer, men det er svært at forestille sig, at mere end halvdelen af den energi, vi producerer, er spildt og frigivet i naturen. Termodynamik fortæller os, at store mængder energi bliver spildt både hjemme i dit køleskab men også i elværket. Men termodynamikken lærer os også, hvordan vi kan genoprette den. Ph.d. Maria E. Mondejar, Danmarks Tekniske Universitet, vil vise, hvordan vi kan få mest ud af energien i vores dagligdag og industrien. Læs mere her…

 

Dansk landbrugs fortid, nutid og fremtid (Skjern)
Torsdag 25. april 19:00-20:30

Dansk landbrug har en glorværdig historie, men står i dag overfor store udfordringer. Hvad bringer fremtiden? I dette foredrag vil Niels Kærgaard beskrive udviklingen fra små alsidige familiebrug med masser af arbejdskraft og heste til det moderne industrialiserede landbrug. Hvad kan fremtiden bringe? Læs mere her…

 

Virker Verdensmålene? – og hvad så med klimaforandringerne? (Sorø og Kolding)
Fredag 26. april 19:00-20:30 og tirsdag 30. april 08:30-10:00

De 17 verdensmål blev vedtaget af alle landes ledere i FN i 2015, og de skal indfries senest i 2030, men spiller sådanne uforpligtende erklæringer overhovedet nogen rolle? I seminaret sættes fokus på, hvad verdensmålene er for noget, hvordan de blev til, og hvilken betydning de har for Danmark og danske virksomheder. Seniorforsker Lars Engberg-Pedersen fra Dansk Institut for Internationale Studier deler ud af sin forskning på området. Du får også inspiration til, hvordan du kan tænke verdensmålene ind i dit arbejde – på strategisk og praktisk niveau. Læs mere her…

 

Fremtidens bio-brændstoffer til lands, til vands og i luften (Gilleleje)
Lørdag 27. april 13:00-13:40

Hvordan fremstiller vi bedst biobrændstoffer i fremtiden? Hvilke processer er mest energieffektive? Og hvad sker der i øjeblikket på området? Adjunkt Martin Høj vil i dette foredrag give en introduktion til de forskellige veje fra biomasse til brændstof med udgangspunkt i forskning fra DTU Kemiteknik. Læs mere her…

 

Paving the way for next generation of Electric Vehicles (Sønderborg)
Mandag 29. april 08:00-09:00

For at sikre, at danskerne fortsat har adgang til ren luft og et stabilt klima, er den danske regering kommet med et klima- og luftforslag. Forslaget indeholder ambitiøse mål som at stoppe salget af nye benzin- og dieselbiler i 2030 og plugin hybridbiler i 2035. Dette kræver en ny generation af elbiler med længere rækkevidde, højere pålidelighed og reducerede omkostninger. Dette foredrag vil fokusere på optimering af elbilens drevet. Læs mere her…

 

Bæredygtig, lokal fødevareproduktion – fra mark til bord (Sønderborg)
Mandag 29. april 11:00-12:00

Gennem “Åben Skole”-forløbet: “Jordnær mad – biologi, bæredygtighed og maddannelse” demonstrerer man på landbruget Skærtoft, hvordan det er muligt at kombinere bæredygtig landbrugs- og fødevareproduktion med formidling til de unge, som om få år bliver fremtidens forbrugere. Cand.agro. Marie-Louise Risgaard fortæller til dette oplæg om Skærtoft, der har været drevet økologisk siden 1991. Læs mere her…

 

Affald og sortering – hvordan lever vi mere bæredygtigt? (Nakskov og Nykøbing F.)
Tirsdag 30. april 16:00-17:00 og tirsdag 30. april 19:00-20:00

Hvordan kan vi leve mere bæredygtigt? Hvad forskes der i på affalds- og sorteringsområdet lige nu? REFA og Teknisk Gymnasium i Nykøbing F. inviterer til foredrag med professor Thomas Fruergaard Astrup fra DTU Miljø omkring udnyttelse af vores ressourcer. Efter foredraget er der en samtalecafé, hvor du kan få den nyeste viden om sortering. Læs mere her…

 

Smag en klimavenlig øl: Gohan Biiru! (Kongens Lyngby)
Tirsdag 30. april 16:30-17:30

Hos Sticks’n’Sushi i Lyngby kan du smage en klimavenlig øl brygget på kogt ris. Øllen er fra det nystartede bryggeri og spin-out, Science Brew, fra DTU Fødevareinstitut, som har brygget øllen ’Gohan Biiru’ (japansk for ”ris/mad”+ ”øl”) – en upasteuriseret classic-type øl brygget på malt, humle og 20% overskydende, kogte sushiris, som skal hjælpe til at undgå madspild. Smag øllen, og hør Tino Rabe Tønnessen fra Science Brew fortælle om processen. Læs mere her…

 

Hvad laver en klimaforsker i DMI? (Solrød Strand)
Tirsdag 30. april 17:00-18:15

Få et lynkursus i klimamodellering. Hør om de grundlæggende klimaprocesser, den naturlige og den menneskeskabte drivhuseffekt, faktorer, der påvirker klimaet, fremtidens klima og forventede klimaændringer i Danmark, Grønland og globalt. Forstå, hvad der sker i Arktis, når Grønlands indlandsis, permafrosten og havisen tør. Seniorforsker og ph.d. Martin Stendel fortæller om en DMI-forskers job gennem feltarbejde, globale observationer og klimamodellering. Læs mere her…

 

Mikroalger – hvad kan de bruges til? (Gilleleje)
Torsdag 25. april 19:00-19:45

Når vi hører om mikroalger, er det ofte ikke gode nyheder, men mikroalgerne udgør faktisk grundlaget for fødekæderne i søerne og havet. Men hvad er mikroalger egentlig, hvorfor er de så spændende, og hvad er status på vores brug af mikroalger? Miljøbiolog Søren Laurentius Nielsen giver eksempler på eksisterende stor-skala produktion af mikroalger og kommer også med bud på, hvad fremtiden kan bringe. Læs mere her…

Forsiden lige nu:

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven

En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply