Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Coca-Cola: Genbrugsplast er øverst på vores dagsorden

– Der laves 90.000 flasker i timen med Coca-Cola og vores andre produkter her i Danmark. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi indsamler og genbruger dem. Vi er nu oppe på 50 procents genbrugsplast i vores halvliterflasker. I de andre størrelser plastflasker er vi oppe på 25 procent. Og det tal skal selvfølgelig opad.

Ser man på konkurrenterne, oplyser Dansk Retursystem, at …. XXX

– Udfordringen er, at når plast skal genbruges til drikke- eller fødevarer, skal det overholde bestemte kvalitetskrav, så der er et råvaremarked for plast, som skal opdyrkes for at det kan lade sig gøre.

INDSÆT FAKTATJEK

Når det gælder indsamlingen af emballage er vi godt med i Danmark, hvor Dansk Retursystem, der står for pant- og retursystemet i Danmark, melder at 9 ud af 10 flasker eller dåser kommer retur til genanvendelse. Snart gælder det formentlig også juice- og saftemballager, som også står til at blive en del af pantsystemet. Trods det og en højere andel af genbrugsplast, er plastik fortsat en af Coca-Colas store udfordringer.

– Plastik er noget af det væsentligste for os i øjeblikket. Det er noget alle taler om, og sustainability er en integreret del af vores strategi i Coca-Cola, siger Jes Randrup Nielsen, der blandt andet holder øje med nye EU-krav om, proppen på plastikflasker skal sidde fast, så den ikke kan falde af og ende i naturen.

 

Vil bruge Carlsbergs Snap Pack-løsning

Af samme årsag har Coca-Cola Danmark også øjnene rettet mod emballagen uden om plastikflaskerne. Og her kan Carlsberg måske være en hjælp.

– Det næste vi vil se på, er de æsker og den plast, der er rundt om vores flasker og dåser. Derfor er jeg sikker på, at der er meget at hente ved Carlsbergs Snap Pack-løsning, når den bliver tilgængelig i Danmark.

Carlsbergs ‘Snap Pack’, som blev lanceret tidligere i år, erstatter plastikindpakningen om bryggeriets 6-pack øl ved hjælp af en specialudviklet form for lim, der binder øldåserne sammen.  Alene i Danmark reducerer det mængden af plastik med op til 150 tons plastik om året, oplyser Carlsberg i en pressemeddelelse. Den nye ‘Snap Pack’ kan købes i Danmark fra begyndelsen af 2019.

– Carlsbergs Snap Pack og de andre miljøforbedringer er vigtige skridt og en rigtig positiv historie at fortælle, siger Jes Randrup Nielsen.

Han fortæller mere om sin strategi for Coca-Colas kommunikation om bæredygtighed her (link).

 

Forsiden lige nu:

Regeringen træder på universiteterne med sit spin

Formidlingen af regeringens nye reformudspil er båret af spin i en grad, der nedvurderer de danske universiteter, mener professor. Ekspert er til dels enig, og giver perspektiver på den politiske kommunikation.


Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply