Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Danmarks Idrætsforbund: Greenwashing-regler gælder ikke for os

GREENWASHING. Det var Royal Run-sekretariatet i Danmarks Idrætsforbund som selv fandt på at kalde akryl-medaljer for bæredygtige. De mener ikke, at de er forpligtet af Forbrugerombudsmandens guide.

Sådan ser den ud. Akryl-medaljern til Royal Run, som Danmarks Idrætsforbund og kongehuset, mener man kan kalde bæredygtig. Screendump fra Instagram.

Det er sekretariatet i Royal Run, som er en del af Danmarks Idrætsforbund (DIF), der selv har påhæftet betegnelsen ‘bæredygtig’ på de akryl-medaljer, der bliver uddelt til deltagerne i det årlige løbe-event.

Efter først at have tilkendegivet, at man ville nedtone brugen af bæredygtighedsbegrebet, forsvarer DIF sig nu med, at de ikke sælger medaljerne, og dermed er de ikke omfattet af Forbrugerombudsmandens regler. Når man har et produkt, som er mindre klimabelastende end tidligere, kan man kalde det bæredygtigt, mener DIF.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: