Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

“Ledelsen får ild i øjnene, når bæredygtighed og bundlinje forbindes”

Ny bæredygtighedsdirektør i NTT tror på data som driver til grøn omstilling.

Ny bæredygtighedsdirektør i NTT tror på data som driver til grøn omstilling.

Dataspecialisten NTT Data Business Solutions har udpeget en dansker som ny Nordisk Direktør for bæredygtighed. Kristoffer Nilaus Tarp, der tiltrådte 1. maj, kommer fra et job som konsulent i sit eget firma, hvor han har rådgivet virksomheder om bæredygtig omstilling.

Læs også: 7 kernekompetencer for bæredygtige virksomheder

Tarp, der ved årsskiftet udgav bogen ‘Forretning for fremtiden – succes med Verdensmålene’ fortæller, at han ser data som en central vej frem, for at virksomhederne i fremtiden kan blive skarpere på, hvordan de lever op til deres klimamål.

– Jeg synes der har været et gap mellem det, de store nordiske virksomheder gerne vil, og hvad der har været muligt, når det kommer til bæredygtighed. Men for at kunne nå i mål kræver det, at man bruger data mere aktivt, på samme måde som man bruger sine ugentlige salgstal, siger Kristoffer Nilaus Tarp til Sustain Report.

Kommercielle fordele i bæredygtighed

På den måde kan virksomhedernes data, som allerede er genereret af NTT’s implementering af SAP-software, være med til at kaste lys over, hvor virksomheden har særligt meget spild, CO2-udslip, farligt affald eller problemer på mere sociale parametre.

– Meget af den data findes i forvejen, fortæller han.

– Når bundlinje og bæredygtighed forbindes, sætter det ild i øjnene hos både ledelse og investorer, og så bliver det for alvor noget man får fokus på. Så bliver det rigtigt spændende, siger Tarp og tilføjer, at virksomheden skal kunne opnå kommercielle fordele ved at investere i bæredygtighed – for ellers trækkes tiltagene tilbage, når bundlinjen et år ikke er så god.

Skal formulere nye mål

NTT Data Business Solutions lægger sig selv op ad sin japanske ejers målsætning om at indfri de 17 Verdensmål. Dog bliver en af Tarps første opgaver i den nye rolle at skulle formulere nogle konkrete mål. Ikke mindst for, hvad kunderne skal leve op til.

– Jeg kommer til både at være en intern ambassadør, der kan stå på ølkassen og hjælpe med den indre transformation. Men jeg skal også være bindeled og være med til at oversætte, hvor de her store danske virksomheder ser sig selv om fem år, og finde ud af, hvordan teknologien kan være en enabler.

NTT Data business Solutions hed indtil for en måned siden Itelligence, og beskæftiger omkring 30.000 mennesker med at implementere SAP-ERP software fra den tyske partner af samme navn. Navneskiftet skete dog for at komme tættere brandmæssigt på den japanske moderkoncern NTT Data Corporation, der beskæftiger 133.000 ansatte.

NTT Data Business Solutions landede 1.072 millioner euro i omsætning i 2020.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.