Dataspecialisten NTT Data Business Solutions har udpeget en dansker som ny Nordisk Direktør for bæredygtighed. Kristoffer Nilaus Tarp, der tiltrådte 1. maj, kommer fra et job som konsulent i sit eget firma, hvor han har rådgivet virksomheder om bæredygtig omstilling.
Læs også: 7 kernekompetencer for bæredygtige virksomheder
Tarp, der ved årsskiftet udgav bogen ‘Forretning for fremtiden – succes med Verdensmålene’ fortæller, at han ser data som en central vej frem, for at virksomhederne i fremtiden kan blive skarpere på, hvordan de lever op til deres klimamål.
– Jeg synes der har været et gap mellem det, de store nordiske virksomheder gerne vil, og hvad der har været muligt, når det kommer til bæredygtighed. Men for at kunne nå i mål kræver det, at man bruger data mere aktivt, på samme måde som man bruger sine ugentlige salgstal, siger Kristoffer Nilaus Tarp til Sustain Report.
Kommercielle fordele i bæredygtighed
På den måde kan virksomhedernes data, som allerede er genereret af NTT’s implementering af SAP-software, være med til at kaste lys over, hvor virksomheden har særligt meget spild, CO2-udslip, farligt affald eller problemer på mere sociale parametre.
– Meget af den data findes i forvejen, fortæller han.
– Når bundlinje og bæredygtighed forbindes, sætter det ild i øjnene hos både ledelse og investorer, og så bliver det for alvor noget man får fokus på. Så bliver det rigtigt spændende, siger Tarp og tilføjer, at virksomheden skal kunne opnå kommercielle fordele ved at investere i bæredygtighed – for ellers trækkes tiltagene tilbage, når bundlinjen et år ikke er så god.
Skal formulere nye mål
NTT Data Business Solutions lægger sig selv op ad sin japanske ejers målsætning om at indfri de 17 Verdensmål. Dog bliver en af Tarps første opgaver i den nye rolle at skulle formulere nogle konkrete mål. Ikke mindst for, hvad kunderne skal leve op til.
– Jeg kommer til både at være en intern ambassadør, der kan stå på ølkassen og hjælpe med den indre transformation. Men jeg skal også være bindeled og være med til at oversætte, hvor de her store danske virksomheder ser sig selv om fem år, og finde ud af, hvordan teknologien kan være en enabler.
NTT Data business Solutions hed indtil for en måned siden Itelligence, og beskæftiger omkring 30.000 mennesker med at implementere SAP-ERP software fra den tyske partner af samme navn. Navneskiftet skete dog for at komme tættere brandmæssigt på den japanske moderkoncern NTT Data Corporation, der beskæftiger 133.000 ansatte.
NTT Data Business Solutions landede 1.072 millioner euro i omsætning i 2020.
Forsiden lige nu:

Nedlægning af engelsksprogede uddannelser rammer STEM-optagelser
Optaget på engelsksprogede STEM-uddannelser er faldet med 46 %. Flere interessenter mener, at regeringens beslutning om at nedlægge et stort antal engelsksprogede uddannelser skal genovervejes.

Ny teknologi finder de skjulte lag i antikke tekster
Digitalisering og ny teknologi skaber nye muligheder for antikforskningen, og nu har SDU modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra EU til at forske i antikke teksters skjulte lag.

Verdens ældste forskningsstation genåbner: Forskere strømmer til for enestående klimaforskning
Arktisk Station er et forskningsknudepunkt, der tilbyder en unik datatidsrejse gennem 100 års klimaforandringer. Nu er stationen genåbnet med ny kapacitet til at huse forskere fra hele verden, der dykker ned i løsninger på klimadommedagsprofetier, fortæller stationens ledere.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
