Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

DI-formandens egen virksomhed er langt fra at levere på løfter om ligestilling

I de store danske ingeniørfirmaer Cowi og Niras har de få kvindelige topchefer ansvar for støttefunktioner, og de er hentet udefra. Deres mandlige kolleger er ofte af egen avl.

Lars-Peter Søbye står som DI-formand bag DI's løfter om ligestilling. Men i hans egen virksomhed, Cowi, er der stadig en skæv topledelse. PR-foto: DI/Hans Søndergaard.

Der er langt fra Rådhuspladsen til ingeniørkoncernen Cowis hovedkontor på Parallelvej i Lyngby. I hvert fald mentalt, når emnet er ligestilling.

Sidste forår kom Dansk Industri med et ‘Gender Diversity Pledge’, hvor virksomhederne forpligter sig til at arbejde for ligestilling. Men når DI’s formand, Lars-Peter Søbye, tager turen fra DI’s glashus på Rådhuspladsen til Cowi, hvor han er adm. direktør, virker det som om at løfterne om ligestilling bliver glemt et sted på Lyngbymotorvejen. Holder man kønsfordelingen i Cowis topledelse op mod de DI-løfterne om ligestilling, er der en parallelverden på Parallelvej.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: