Siden regeringens beslutning om at lukke dele af samfundet ned, er det totale elforbrug faldet cirka syv procent. Det tal har ligget stabilt siden midten af marts.
Men bag det totale fald gemmer sig brancher med langt større nedgang i elforbruget. Nogle brancher oplever nemlig fald på op til 45 procent, skriver Energinet, en selvstændig offentlig virksomhed, som ejer og udvikler el- og gasnet i Danmark, i en pressemeddelelse.
Her opdeler man Danmarks totale elforbrug i fire hovedkategorier: Servicesektoren, Husholdninger, Industri og Landbrug og Gartneri.
Ikke overraskende gælder det markante fald på 45 procent for brancher, der falder inden for ”Kultur og fritid”, såsom biografer og teatre. ”Undervisning” tegner sig for et fald på på 39 procent, mens elforbruget for ”Hoteller og restaurationer” falder med 38 procent i perioden.
Samtidig er elforbruget i ”Husholdninger” er steget med godt to procent som følge af de mange hjemmearbejdspladser.
Det viser en detaljeret opgørelse fra Energinet, der strækker sig fra 2. marts til 5. april, hvor de seneste præcise tal er fra.
Til sammenligning er faldet i ”Industrien” kun på cirka fire procent.
– Kulturtilbud, fritidslivet, skoler, spisesteder osv. er jo også de brancher, der er er hårdt ramt af nedlukninger og aflysninger, så det er jo ikke mærkeligt, at faldet er størst her, men det er alligevel ret markante fald, som er med til at vise, hvor stor effekt Corona-krisen har i dele af samfundet, siger Signe Horn Rosted, områdeleder i Energinet Elsystemansvar i meddelelsen.
For at hjælpe flere myndigheder med at overvåge konsekvenserne af Corona har Energinet de seneste uger opgjort og fulgt elforbruget i en række brancher og underkategorier.
Faldet i den samlede ”Sevicesektor”, hvor bl.a. kultur, hoteller, skoler mv. falder ind under, har haft en nedgang på samlet set 15 procent. ”Landbrug og gartnerier” har i samme periode, fra 2. marts til 5. april, oplevet et fald på ca. 10 procent.
Danmarks totale elforbrug inddelt i fire hovedkategorier: Servicesektoren, Husholdninger, Industri og Landbrug og Gartneri. Kilde: Energinet
Servicesektoren står for det mest markante fald. I grafen herover er elforbruget i de hårdest ramte underkategorier i ”Servicesektoren” vist. Med pile er markeret nogle af de politiske beslutninger og anbefalinger, som har ført til det faldende elforbrug. Kilde: Energinet
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
