Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Flere typehusfirmaer misinformerer om klimabelastning ved nedrivning og nybyggeri

Også Eurodan og typehuskometen Hybel fejlinformerer potentielle husbyggere. Arkitektforeningens direktør er ærgerlig men ikke overrasket over at typehusvirksomhederne tilsidesætter veldokumenteret viden for at fremme salget.

Typehusfirmaerne er ivrige efter at rive ned. Så ivrige, at de misinformerer om klima og bæredygtighed. Foto: iStock/Joachim Heller

Typehusgiganten HusCompagniet er ikke alene om at vildlede potentielle huskøbere - måske nybyggere - om klimabelastningen ved nybyggeri og nedrivning kontra renovering.

Efter Sustain Reports omtale af HusCompagniet fik vi en mail fra en læser, der betegnede sig selv som “frustreret kommende husbygger/ombygger.”

Hun medsendte flere eksempler på typehusfirmaer, som overdriver klimagevinsterne ved at bygge nyt. Nok kan et nyt hus være mere energirigtigt, men som hovedregel er renovering det mest klimavenlige, fordi man sparer klimabelastningen fra materialerne.

Hos flere af de store typehusfirmaer, fortæller man potentielle kunder det stik modsatte.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: