Dorthe Aaboe Kallestrup, CSR manager i Ege Carpets, er sidste deltager i Sustain Reports Q&A om, hvordan forskellige brancheprofiler ser på 2019 med sustainability-briller, og hvad de har af forventninger til 2020.
Hun kan netop fejre nyheden om, at Ege Carpets har fået Cradle to Cradle-certificeret hele sortimentet på under fem år i samarbejde med Vugge til Vugge ApS. En ambition hun annoncerede i Sustain Reports oversigt over virksomhedernes bæredygtighedsmål for 2. halvår 2019.
Hvad er det bedste, der er sket på sustainability-området i 2019?
FN’s verdensmål er for alvor kommet på dagsordenen, og mange begynder at forstå vigtigheden af at samarbejde for at nå målene.
Hvad er det værste, der er sket på sustainability-området i 2019?
Vi ser stadig flere naturkatastrofer verden over, som kan kobles sammen med klimaforandringer. Det har forfærdelige konsekvenser; menneskeligt, miljømæssigt og økonomisk. Uanset om det er tørke, oversvømmelser, skovbrande, sult eller hvad det er, så påvirker det os alle sammen. Der kommer flere fattige, flere flygtninge osv. Det er utroligt trist.
Hvad har været den største overraskelse på sustainability-området i 2019?
At klimaet kom til at fylde så meget på verdensplan.
Det er stadig småt med globale initiativer for at nedbringe CO2-udledningen
Hvad har været den største skuffelse på sustainability-området i 2019?
På trods af massiv folkeligt opråb verden over omkring behovet for hurtig handling på klimaområdet, er det stadig småt med globale initiativer for at nedbringe CO2-udledningen.
Hvilket sustainability-emne vil fylde mest i 2020?
Klimaet! Det kan der ikke være meget tvivl om.
Hvem har været din største sustainability-inspiration i 2019?
Det er generelt inspirerende, at der efterhånden er så mange virksomheder og brancher, der faktisk gør en indsats for højne bæredygtigheden. Store som små. Det skaber håb om, at vi nok skal lykkes med det over tid.
Hvad er dit største håb for 2020, når det kommer til sustainability?
At vi alle sammen bliver bedre til rent faktisk at leve mere bæredygtigt i vores hverdag. Man kan ikke skabe store ændringer uden store ændringer. Det gælder os alle sammen. Vi bliver hver især nødt til at ændre adfærd, hvis vi skal have en bæredygtig fremtid – og det er jo dér, det begynder at gøre ondt, men der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt.
Hvem har brug for en opsang, når det gælder sustainability i 2020?
Måske i virkeligheden os alle sammen? Vi skal i gang med at leve mere bæredygtigt – og det bedste sted at starte er med os selv
Læs også sustainability Q&A med Chr. Hansen, AP Pension, Dansk Byggeri og DFDS.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
