Dorthe Aaboe Kallestrup, CSR manager i Ege Carpets, er sidste deltager i Sustain Reports Q&A om, hvordan forskellige brancheprofiler ser på 2019 med sustainability-briller, og hvad de har af forventninger til 2020.
Hun kan netop fejre nyheden om, at Ege Carpets har fået Cradle to Cradle-certificeret hele sortimentet på under fem år i samarbejde med Vugge til Vugge ApS. En ambition hun annoncerede i Sustain Reports oversigt over virksomhedernes bæredygtighedsmål for 2. halvår 2019.
Hvad er det bedste, der er sket på sustainability-området i 2019?
FN’s verdensmål er for alvor kommet på dagsordenen, og mange begynder at forstå vigtigheden af at samarbejde for at nå målene.
Hvad er det værste, der er sket på sustainability-området i 2019?
Vi ser stadig flere naturkatastrofer verden over, som kan kobles sammen med klimaforandringer. Det har forfærdelige konsekvenser; menneskeligt, miljømæssigt og økonomisk. Uanset om det er tørke, oversvømmelser, skovbrande, sult eller hvad det er, så påvirker det os alle sammen. Der kommer flere fattige, flere flygtninge osv. Det er utroligt trist.
Hvad har været den største overraskelse på sustainability-området i 2019?
At klimaet kom til at fylde så meget på verdensplan.
Det er stadig småt med globale initiativer for at nedbringe CO2-udledningen
Hvad har været den største skuffelse på sustainability-området i 2019?
På trods af massiv folkeligt opråb verden over omkring behovet for hurtig handling på klimaområdet, er det stadig småt med globale initiativer for at nedbringe CO2-udledningen.
Hvilket sustainability-emne vil fylde mest i 2020?
Klimaet! Det kan der ikke være meget tvivl om.
Hvem har været din største sustainability-inspiration i 2019?
Det er generelt inspirerende, at der efterhånden er så mange virksomheder og brancher, der faktisk gør en indsats for højne bæredygtigheden. Store som små. Det skaber håb om, at vi nok skal lykkes med det over tid.
Hvad er dit største håb for 2020, når det kommer til sustainability?
At vi alle sammen bliver bedre til rent faktisk at leve mere bæredygtigt i vores hverdag. Man kan ikke skabe store ændringer uden store ændringer. Det gælder os alle sammen. Vi bliver hver især nødt til at ændre adfærd, hvis vi skal have en bæredygtig fremtid – og det er jo dér, det begynder at gøre ondt, men der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt.
Hvem har brug for en opsang, når det gælder sustainability i 2020?
Måske i virkeligheden os alle sammen? Vi skal i gang med at leve mere bæredygtigt – og det bedste sted at starte er med os selv
Læs også sustainability Q&A med Chr. Hansen, AP Pension, Dansk Byggeri og DFDS.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
