Årligt investerer Innovationsfonden cirka 1,5 mia. kr, som tildeles på finansloven, i strategisk forskning, teknologisk udvikling og innovation.
En tredjedel af midlerne er i forvejen gået til grønne løsninger, men en ekstrabevillingen på 700 mio. kr. vil give dem et boost i løbet af 2020. Og de midler er der stor interesse for hos forskere, vidensinsitutioner og virksomheder, som alle har mulighed for at søge.
Innovationsfonden har nemlig modtaget i alt 115 ansøgninger til grønne forsknings- og innovationsprojekter med et samlet budget på 2,2 mia. kr. ved årets første “Grand Solutions”-ansøgningsrunde, skriver Fonden i en pressemeddelelse.
I alt har fonden modtaget 230 ansøgninger på tværs af tre tematiske opslag, som ud over grønne løsninger handler om at skabe bedre sundhed og nye teknologiske muligheder. Samlet set er der ansøgt om støtte for cirka 3,8 mia. kr.
Det glæder Anne-Marie Levy Rasmussen, som 1. februar i år blev ny direktør for Innovationsfonden.
– Det er glædeligt, at innovationslysten til at udvikle nye grønne løsninger er så markant blandt landets forskere og virksomheder. Innovationsfonden skal løfte en stor opgave i den grønne omstilling af vores samfund – og det kan vi kun lykkes med, hvis innovative virksomheder og nytænkende forskere kommer til os med deres grønne ideer, der kan bidrage til at reducere CO2-udledningen, siger hun i meddelelsen.
Næsten to tredjedele af ”de grønne ansøgninger”, fonden har modtaget, tilhører fagkategorien ’energi, klima og miljø’, mens der kun er relativt få ansøgninger inden for eksempelvis landbrug, fødevareindustri, transport og byggeri.
– Det er helt afgørende, at alle sektorer bidrager, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Ansøgerstatistikken viser, at der er nogle brancher, som vi i højere grad skal have aktiveret inden næste ansøgningsrunde. Nu ser vi dog frem til at dykke ned i bunken af ansøgninger fra første runde og udvælge de stærkeste og mest perspektivrige projekter, siger Anne-Marie Levy Rasmussen.
I alt har Innovationsfonden afsat 700 mio. kr. til investeringer i forsknings- og innovationsprojekter, som udvikler løsninger til den grønne omstilling, i 2020 over to ansøgningsrunder.
Anden ansøgningsrunde forventes at åbne medio april og har deadline d. 18. august.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
