Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.

Med firmaet ELSK vil Lars Riis gøre op med den miljøbelastende traditionelle tøjindustri. Foto: iStock/Annaspoka

– Hvis folk vidste, hvordan deres tøj bliver lavet, ville de nok holde op med at købe det billige lort.

Lars Riis, stifter og bomuldskræmmer hos tøjfirmaet ELSK, er særdeles direkte i samtalen med podcastvært Steffen Max Høgh, som i denne episode af podcasten Bæredygtig Business tager tøj- og modebranchen under kærlig behandling.

Modeindustrien står for det næststørste forbrug af vand i verden og er ansvarlig for otte-ti procent af de globale CO2-udledninger. Det ved mange formentlig godt, og alligevel frister modebranchen med nye kollektioner, som mange mennesker falder for og køber, selvom garderoben er fyldt med tøj allerede.

Lars Riis var tidligere selv en del af den kommercielle fast fashion branche, indtil en dag, hvor han tænkte over, hvad han gerne ville med sit liv, og hvilke værdier han ville leve efter.

Det blev til tøjfirmaet ELSK, hvis mantra er ordentlighed og kvalitet – en forretning, der er bygget på, at skabe produkter der har den rigtige pris fra starten.

Vil uddanne kunderne

Og så vil ELSK i øvrigt også gerne tjene penge, så de kan fortsætte med at inspirere andre virksomheder til at gå den grønne vej og lægge pres på f.eks. deres producenter.

Som er lille tøjfirma, skal ELSK have forbrugerne til at acceptere, at de skal betale mere for tøjet.

-Udfordringen er til dels at forklare, hvorfor produkterne er dyrere, og der arbejder vi på i ELSK at uddanne vores kunder. Vi taler meget om nuancer, hvorfor en t-shirt koster hvad den koster og hvad historien bag den er, siger Lars Riis.

Lyt til podcasten her.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.