Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Ny viden

Forskere og virksomheder i åben platform: Plantebaserede fødevarer skal være vores styrke

Virksomheder efterspørger viden til at udvikle plantebaserede fødevarer. Nu får de hjælp af forskere i den nye, åbne samarbejdsplatform Plant2Food, der forener fødevareindustrien og forskning med 200 millioner kroner fra Novo Nordisk fonden over fem år.

Virksomheder efterspørger viden til at udvikle plantebaserede fødevarer. Nu får de hjælp af forskere i den nye åbne samarbejdsplatform Plant2Food. Foto: iStock.

Ildelugtende gylle, drøvtyggeres belastende prutter og beslag på areal, vand og foder i landbruget vækker konstant debat om fremtidens fødevareproduktion. Det skal der laves om på. Vi skal i stedet udvikle, producere og lange plantebaserede fødevarer over disken.

Derfor tager forskere og virksomheder nu hinanden hånden i den nye åbne samarbejdsplatform ”Plant2Food”. Det skal sikre Danmark en førerrolle i udviklingen af plantebaserede fødevarer, oplyser Novo Nordisk Fonden, som støtter rejsen med op 200 millioner kroner over de næste fem år.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: