Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Forskere ruster virksomheder med 10 principper for fremtidens klimalederskab

Klimakrisen banker derud af og afkræver handling fra verdens virksomheder. Derfor rækker førende danske forskere ud og omsætter deres diagnose af krisen til 10 vidensbaserede og løsningsorienterede principper til klimalederskab i virksomheder.

Ni danske førende forskere kommer virksomhedsledere til undsætning med 10 principper til klimalederskab. Foto: iStock/ Boonyachoat.

Kloden er blevet plyndret, biodiversiteten er i frit fald og befolkningsgrupper lider. Det står værre til end de fleste for alvor er klar over.

Hvis vi fortsætter med at behandle symptomer i stedet for årsager, vil situationen kun accelerere. Forskningsbaseret lederskab er den afgørende forudsætning for at løse klimakrisen.

Der er behov for at vi i erhvervslivet får skabt en fælles forståelse for problemets omfang.

Anders Nolting Magelund, klimapolitisk chefkonsulent i Lederne

Den virksomhed, der hurtigst indretter sig efter den nye virkelighed vinder både på egen bundlinje, samfundet og for vores fælles planet.

Sådan lyder den kontante konklusion fra ni af Danmarks førende klima- og samfundsforskere.

De har i et nyt samarbejde med den strategiske tænketank Navigating 360 og organisationen Lederne diagnosticeret klimakrisen og dens konsekvenser for ledere og virksomheder. Det har resulteret i en slutrapport, der rækker ud til samfundets virksomheder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: