Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion

Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

EU og universiteter har længe investeret penge i at udvikle grønnere brændstof til tung transport. Nu nærmer danske forskere sig. Foto: iStock/ Petmal.

Både landets helt store fonde og EU har investeret millioner i teknologiudvikling, der kan fremskaffe alternativer til fossile brændstoffer. Nu er koden måske knækket til, at man kan fylde benzintankene med grøn olie.

Slammet fra vores helt almindelige spildevand kan nemlig blive omdanne til en potent form for olie, der kan erstatte fossile brændstoffer til for eksempel fly, tunge skibe og lastbiler.

Sådan lyder konklusionerne fra forskere fra Institut for Bio- og Kemiteknologi ved Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: