Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Forskningsartikel: Olieselskaber kan retsforfølges for manddrab forårsaget af klimakrisen

Olieselskaberne har haft viden om klimakrisens fatale konsekvenser. Derfor kan de holdes ansvarlige for manddrab, mener to forskere i en artikel, der er kommer i Harvard Environmental Law Review. Dansk professor ser tilgangen som misbrug af retssystemet.

Selv uden eksplosioner og uheld har fossile brændstoffer haft stor effekt på klimaforandringerne. Nu mener to forskere, t olieselskaberne kan holdes ansvarlig for manddrab. Foto: IStock/Melena-Nsk

En artikel, som allerede er godkendt til det videnskabelige tidsskrift Harvard Environmental Law Review, har formentlig skabt travlhed i de juridiske afdelinger hos en række af verdens største olieselskaber.

The Guardian skriver, at tidsskriftet har godkendt en artikel, som argumenterer for, at olieselskaberne kan retsforfølges for drab som følge af de miljøkatastrofer, som er opstået som konsekvens af klimaforandringerne.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: