Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Greenwashing når Comwell pralede af at have Danmarks mest klimavenlige hotel

Uklare kriterier og manglende gennemsigtighed præger den kåring, som Dansk Erhverv og det private firma klimascore.com har stået bag. Kun 42 hoteller er med i konkurrencen.

Comwells hotel i Aarhus vandt Climate Award, som klimascore.com stod bag sammen med Dansk Erhverv. PR-foto: Comwell.

Hvem vil ikke gerne holde sin konference på et klimavenligt hotel. Klimaet er rykket ind i hotelsektoren, og de seneste to år har virksomheden klimascore.com kåret Danmarks mest klimavenlige hotel i en såkaldt Climate Award for hoteller. Dansk Erhverv tilsluttede sig samarbejdet i 2022*.

Men både det metodiske grundlag og organiseringen møder kritik. Det er uklare og ugennemsigtige kriterier. Og den bastante titel er misvisende, da det alene er de hoteller, som er tilmeldt konkurrencen, som kan vinde. I 2022-kåringen var det blot 42 hoteller, mange af dem fra de to store hotelkæder Comwell og Scandic.

Bag kåringen gemmer der sig også et opgør mellem to konkurrerende erhvervsorganisationer. Dansk Erhverv har en række af de større hotelkæder som medlemmer, men de fleste hoteller og restauranter er medlemmer af Horesta, som også er dansk partner for den internationale Green Key-ordning, der måler på miljø og sociale forhold.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: