Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Grøn er det nye sort, når danskerne skal vælge, hvordan de vil begraves

Flere og flere danskere fravælger den klassiske trækiste og vælger i stedet at blive brændt i en kiste af pap. En ny undersøgelse viser, at seks ud af ti danskere finder det vigtigt, at man tager mest muligt hensyn til miljøet ved begravelser og bisættelser.

Med kisten fra Green Goodbye er det kun yderkisten, der er af træ, og som bliver genbrugt, mens inderkisten er af pap og den, der bliver brændt med den afdøde. Foto: PR.

Ikke alene vil danskerne leve mere bæredygtigt. Nu vil de også dø mere bæredygtigt. En af måderne kan være at blive brændt i en kiste af pap.

En ny undersøgelse viser, at 60% af de adspurgte danskere mener, at det i nogen, høj eller meget høj grad er vigtigt, at begravelser og bisættelser tager mest muligt hensyn til bæredygtighed og miljø.

Undersøgelsen er foretaget af Landsforeningen Liv&Død og undersøger danskernes forhold til døden.

Natasia Tami Jensen er bedemand hos Wismanns Begravelsesforretning, og hun kan genkende den tendens - særligt når det kommer til valg af kiste. Hun oplever, at der er en stigende efterspørgsel på at blive brændt i en bæredygtig kiste.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: