Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Grønne gråzoner i ny EU-lovgivning kan redde handel med risikolande

Geolokationer og sporing er den helt store udfordring i den kommende EU-lovgivning om afskovningsfrie værdikæder. Etisk Handel satte rammerne for indblik i loven, udfordringer og løsninger.

Etisk Handel samlede handelskæders fra indkøb og alliancer til ministeriet til konference og debat om afskovningsfrie værdikæder. Foto: Etisk Handel.Danmark.

Hovedsædet i Bruxelles har talt. Virksomheders værdikæder må ikke længere være skyld i den globale skovrydning, der lige nu bidrager til klimaforandringer og de historisk store tab af biodiversitet.

Og det kan ikke gå hurtigt nok. Forordningen om skovrydning er vedtaget i EU og lovgivningsprocessen herhjemme tager tilløb til, at den nye lov skal træde i kraft fra 2025.

Det stiller skærpede krav til handel med bl.a. træ, soja, palmeolie, kaffe, kakao, oksekød og gummi. Virksomheder skal ved lov nu bevise, at deres varer ikke er skyld i skovrydning.

Vi har et ansvar for at implementere lovning på en måde, der ikke tvinger virksomheder ud.

Morten Damkjær Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer

Derfor samlede Etisk Handel eksperter, topledere,  klima- og civilsamfundsorganisationer og investorer om at give deres bud på, hvordan Danmark kommer i mål med afskovningsfrie værdikæder.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: