Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Grønt mærke til feriehuse kan komme på kant med greenwashing-regler

Feriehusudlejernes Brancheforening får offentlig støtte til grønt mærke. Også de store energiforbrugende pool-sommerhuse skal kunne få et grønt stempel. Det kan være på kant med markedsføringsloven.

De mindre simple feriehuse er de mest energivenlige, alligevel er der lagt op til, at også de store huse skal kunne få en mærke som 'grønt feriehus'. Foto: iStock/monap

Fra næste sommer kan man med en ny mærkningsordning vælge særlige grønne feriehuse, men energi- og vandforbrug forbrug i et grønt feriehus kan sagtens være højt, for de energislugende pool-sommerhuse kan også få mærket, blot de tekniske anlæg er optimeret.

Med godt 1,5 millioner kr. i offentlig støtte vil Feriehusudlejernes Brancheforening udvikle en ny mærkningsordning, ‘Grønne Feriehuse’, som man forventer, vil være klar til bookninger i 2024.

Projektet er et ud af 13 turismeprojekter, som får del i 55,8 mio. kr., som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse netop har uddelt til turistområdet.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: