Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Grundfos fond får ny direktør

Efter flere ugers uro i Poul Due Jensens Fond, fonden der kontrollerer Grundfos og årligt støtter dansk forskning med over 60 millioner kroner, ser personkabalen nu ud til at være tæt på afsluttet.

Kim Nøhr Skibsted bliver ny direktør for fonden og erstatter Christian Hartvig, der har været formand for fonden siden 2014. Ifølge Finans.dk er Christian Hartvig blevet “smidt på porten“, men fonden selv oplyser at Hartvig går efter gensidig overenskomst”

Der har de seneste uger været uro i fonden, som normalt foretrækker at leve uden den store pressedækning.

I midten af oktober valgte den hidtige formand , Jens Bager,  at forlade posten efter kun syv måneder i spidsen for fonden. I samme ombæring forlod også næstformanden gennem syv år, Ingelise Bogason, og et menigt medlem bestyrelsen.

Det er stadig uklart hvad der var årsag til bruddet, den officielle begrundelse har hedet “uenighed om strategien for fon­den.”

Efter et rodet forløb med bl.a. ti dage uden formand for bestyrelsen endte det med at Estrid Due Hesselholt, der er 72 år og søster til Grundfos arvingen Niels Due Jensen, blev sat i spidsen for fonden sidst i oktober.

Og nu har fonden så valgt at skifte direktøren ud også.

Den nye direktør er i forvejen global kommunikationsdirektør i Grundfos og har været i koncernen de sidste ti år. De sidste tre år har han været en del af koncernledelsen. Han har indtil nu haft ansvar for koncernens image, public affairs, relationer og sam­funds­engagement. Han er tidligere seniorrådgiver hos Mannov og direktør for kom­mu­ni­ka­tion, HR og CSR i JYSK-koncernen

Fondens nye formand glæder sig over, at det er en mand, der kender virksomeheden indefra, som nu skal være direktør:

– Med Kim Nøhr Skibsted som ny direktør får vi en markant og erfaren profil, som kender fonden og Grundfos særdeles godt. Han er en engageret kulturbærer, som i de seneste ti år har styrket Grundfos’ image og sikret respekten for vores værdier og ånd på de indre linjer. Vi er helt sikre på, at han kan fortsætte og udvikle fondens arbejde med at sikre et sundt og et stærkt Grundfos, varetage vores vigtige donationer og partnerskaber samt være en markant og konstruktiv stemme i samfundsdebatten, siger Estrid Due Hesselholt i en pres­se­med­del­el­se.

Kim Nøhr Skibsted selv siger, at han som direktør for Poul Due Jensens fond vil arbejde på at Grundfos koncernen fortsætter sin vækst:

– De erhvervsdrivende fonde er unikke for Danmark og er med til at sikre, at danske virk­som­he­der forbliver danske, og at der arbejdes med solide værdier og gode, almennyttige formål. Grundfos har takket være Poul Due Jensens Fond altid været optaget af at skabe bæredygtig udvikling og tage ansvar for både mennesker og miljø.

Han lægger vægt på det store samfundsansvar, som altid har præget koncernen:

– Bundlinjen har aldrig været målet men midlet til at skabe en sund og succesfuld virksomhed, der også bidrager positivt til samfundet. Det er et princip, jeg sætter ualmindeligt højt. Jeg glæder mig til samarbejdet med fondens bestyrelse, medarbejdere og Grundfos koncernen, slutter Kim Nøhr Skibsted i pres­se­med­del­el­sen.

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…


DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.


Seneste artikler:

Forbrugerne skal elske en mindre og bedre garderobe

PODCAST. Lars Riis forlod den traditionelle modebranche og har startet tøjfirmaet ELSK. I podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh med ham om fast fashion, og hvordan man får kunderne til at betale en højere pris for kvalitetstøj.


Frit spil for greenwashing i primetime på Danmarks Radio

SOMMERLÆSNING: DR-programmet Løvens Hule er effektiv reklameplatform. Men DR kontrollerer ikke, at iværksætternes påstande om miljø- og klimavenlige produkter holder vand. DR svigter seerne siger CSR-ekspert.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply