Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Havvindsgiganter går sammen om at sætte tal på CO2-udledninger fra havmøller

Ørsted er gået sammen med 10 andre developere af havvind. I sommeren 2025 forventer man at have et fælles LCA-værktøj, der kan kortlægge CO2-udledninger i et livscyklusperspektiv.

Nu skal den samlede CO2-udledning i hele mølleparkens livscyklus kortlægges. 11 havvinddevelopere går sammen om at udvikle metodern. Foto: iStock/CharlieChesvick

Selv om vindmøller er langt mindre klimabelastende end olie, gas og kul, skal der bruges, stål og cement og andre materialer, og der skal bruges skibe og kraner til opstilling, når vindmøllerne skal på havet.

Nu går 11 store aktører inden for havvind sammen med konsulentvirksomheden Carbon Trust. I løbet af de kommende treethalvt år vil man udvikle en fælles metode til at kortlægge CO2-belastningen fra havvindmøller. Det skal ske ud fra et livscyklusperspektiv, hvor man ser på klimabelastningen i fra råstofudvinding og produktion til installationen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: