Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Her er de 10 business benchmarks for SDG Ambition

I samarbejde med Lise Kingo, står Ann Rosenberg bag SDG Ambition for virksomheder.

Opdateret 16. juni med de resterende SDG Ambition business benchmarks.

Indlægget er skrevet af Ann Rosenberg.

FN og generalsekretær Antonio Guterres, generalsekretær, råber de private virksomheder op for at gøre dem opmærksomme på deres ansvar for at gøre verden bedre. Han opfordrer dem til at efterleve SGD Ambition og de første ti business benchmarks, der bliver lanceret på UN Global Compacts Leadership Summit den 15. og 16. juni. 

For at hjælpe den private sektor med at implementere SDG’erne, eller på dansk verdensmålene, udgiver SDG Ambition ti business benchmarks, der oversætter verdensmålene til specifikke forretningsmål, som virksomheder opfordres til at efterleve. Nedenfor præsenteres de 10 benchmarks: 

 • 100% of employees across the organization earn living wage
 • Gender balance across all levels of management 
 • Zero discharge of pollutants and hazardous chemicals
 • Net-positive water impact in water-stressed basins
 • Zero waste to landfill and incineration
 • 100% resource recovery, with all materials and products recovered and recycled or re-used at end  of life
 • Greenhouse gas emissions reduction in line with a 1.5°C pathway
 • 100% sustainable material inputs that are renewable, recyclable or reusable
 • Science-based emissions reduction in line with a 1.5°C pathway
 • 100% resource recovery, with all materials and products recovered and recycled or reused at end of use
 • Land degradation neutrality including zero deforestation
 • Zero incidences of bribery

Hvilke business benchmarks man skal signe op for afhænger af, hvilken industri man driver virksomhed indenfor.

Det seneste årti har  UN Global Compacts ti princippet været offentliggjort, og i de seneste fem år har FN’s 17 verdensmål eksisteret. Det viser sig dog, at virksomhederne har haft svært ved at implementere verdensmålene i forretningsstrategierne. Men COVID-19 har vist vigtigheden af, at virksomheder tager ansvar og efterlever verdensmålene og de ti principper. Det er det SDG Ambition og de ti første business benchmarks vil hjælpe med.

Ideen til SDG Ambitionen blev annonceret af Lise Kingo, CEO for FN’s Global Compact netværk, og jeg i september 2019 under ’UN General Assembly’-ugen i New York på FN. I januar blev SDG Ambition officielt lanceret af FN-generalsekretæren på World Economic Forum. 

SDG Ambition er et implementerings framework, som både indeholder business benchmarks, standarter, metoder og værktøjer, som kan hjælpe virksomheder til at blive bæredygtige. Dette går på tværs af hele virksomheden fra forretningsmodel, til operation af forretning og til eksekveringen af forretningen. Herunder kan du lære mere om SDG Ambition og SDG AMBITION Introducing Business Benchmarks

COVID-19 har været en stor global udfordring, men det har alligevel givet os en eftertænksomhed, som vi alle havde behov for, fordi bæredygtighed nogle gange blev fravalgt før krisen. Fremadrettet vil bæredygtighed altid være et tilvalg og være en integreret del af den måde, hvorpå man driver forretning. Vi kan allerede se, at de virksomheder, som har klaret sig bedst under COVID-19, havde indarbejdet bæredygtighed i deres strategi. 

Virksomhedsledere har altid haft fokus på effektivisering og optimering, og nu skal man på lige fod sørge for at bygge forretningsmodeller, som grundlag for ansvarlige virksomheder, der lever op til ambitionerne og verdensmålene. Det er ikke noget, der er ’nice to have’, men det er ’need to have’. Alle bliver nødt til at tage ansvar for vores planet – det er en fælles forpligtelse for alle verdensborgere.

I bund og grund burde vi have handlet for mange år siden, og COVID-19 har vist os hvorfor. Ingen var forberedt på sundhedskrisen, og vi ved ikke, hvad der vil ramme os næste gang. Det er bedre at være proaktiv end at være reaktiv.

Vi har et ansvar for generationen, der kommer efter os. Virksomheder skal forstå, at de understøtter et løfte om en renere planet, som FN orkestrerer. De skal forstå ydmygheden i at understøtte noget, der er større end en selv. 

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply