Klimafolkemødet kan i år præsentere 175 arrangementer og 70 arrangører, hvilket er rekord. Årets tema er ‘Klimahandling sammen’.
Det oplyser Klimafolkemødet i en pressemeddelelse.
Klimafolkemødet bliver afholdt i Middelfart i dagen 2. til 4. september. I Lillebæltsbyen er borgmester Johannes Lundsfryd Johansen tilfreds.
– Vi kan tydeligt mærke, at den grønne omstilling i dag er en dagsorden, som langt de fleste ønsker at være en del af, og derfor glæder jeg mig til at blive klogere på, hvilke klimaløsninger og muligheder vi kan tage i brug for at gå en grønnere fremtid i møde, siger Johannes Lundsfryd Jensen (S) i pressemeddelelsen.
Middelfart Kommune er sammen med Region Syddanmark værter for Klimafolkemødet.
– Det er overvældende at opleve, så mange vil deltage på Klimafolkemødet i år. Det vidner om, hvor vigtig klimadagsordenen er, og at der er perspektiver i at mødes og diskutere, hvordan vi kan løse klimaudfordringerne sammen, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V)
I år kan Klimafolkemødet præsentere syv scener med indlæg fra blandt andre klimaminister Dan Jørgensen (S) og formand for Concito, Connie Hedegaard. Derudover har værterne inviteret alle landets borgmestre til et DK2020-topmøde med fokus på kommunernes rolle i den grønne omstilling.
Du kan se hele programmet for Klimafolkemødet her.
Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
