De næste tre år får 80 virksomheder indenfor bygge- og oplevelsesbranchen i Region Hovedstaden mulighed for at blive mere bæredygtige.
De kan f.eks. arbejde målrettet mod at forbedre deres affaldssortering, mindske madspildet eller styrke miljøledelsen i virksomheden.
Alt sammen som en del af samarbejdet ”Bæredygtig Bundlinje 2.0”, der er ledet af Gate 21, hvor kommuner, brancheorganisationer, uddannelser og rådgivere hjælper virksomhederne.
Projektet tilbydes til små og mellemstore virksomheder, som enten kan arbejde konkret med én eller flere tiltag, eller de kan få et skræddersyet forløb, der inkluderer hele værdikæden.
– Vi vil gerne skabe mere dialog med lokale virksomheder om grøn og cirkulær forretningsudvikling, f.eks. gennem vores tilbud om grønne besøg og gennem vores brede miljøtilsyn og affaldstilsyn, siger Lis Ravn.
Hun er afdelingschef for Natur, Park og Miljø i Rudersdal Kommune, som er en af de kommuner, sammen med Gentofte, Ballerup, Egedal og København, der deltager i projektet.
– Som kommune spiller vi en central rolle i at tiltrække virksomheder og styrke væksten i kommunen. Den grønne omstilling kan gøre virksomhederne mere konkurrencedygtige og skabe grøn vækst, siger hun.
Succesen fra sidste projekt er afgørende
Valget er faldet på bygge- og oplevelsesbranchen, da de, ifølge Gate 21, har stort potentiale for at implementere grønne og cirkulære tiltag.
Det forrige projekt, ”Bæredygtig Bundlinje 1.0”, handlede om at udvikle grønne forretningsplaner for 100 virksomheder fra ti forskellige brancher.
Læs også: Status på 100 virksomheders arbejde med en bæredygtig bundlinje
Og det er succesen fra første projekt, som har gjort, at der nu bliver søsat en ny version, der fokuserer mere direkte på bæredygtige tiltag i virksomhederne.
– Resultaterne fra det første projekt var overbevisende. Virksomhederne kunne samlet spare mere end 3.100 tons CO2, og for mange blev projektet startskuddet til deres grønne omstilling, siger direktør i Gate 21 og leder af projektet, Poul Erik Lauridsen.
Hotel- og konferencecenteret Schæffergården var bl.a. med i første version, og de skal også være med i den næste.
De kunne nemlig allerede dengang mærke den øgede efterspørgsel fra kunderne, der oftere spurgte ind til CO2-udledning og madspild, derfor vil de gerne følge med tiden.
Og så har sidste projekt givet blod på tanden.
”Vi er glade for at få muligheden for at fortsætte vores bæredygtige udvikling. Det betyder meget for os, fordi det er noget, kunderne efterspørger, siger direktør på Schæffergården, Peter Feddersen.
Alle 80 virksomheder, der skal være med i ”Bæredygtig Bundlinje 2.0” er ikke fundet endnu, og der er stadig åbent for interesserede.
Forsiden lige nu:

Top 40 over verdens mest grønne business-universiteter er fundet
Ifølge seneste analyse fra Corporate Knights er der kommet meget mere fokus på bæredygtighed på verdens business universiteter. Og det viser sig helt ned i læseplanerne.

Stort millionbeløb til forskning i menneskets opfindelse af ’værdi’
Nyt forskningsprojekt skal undersøge, hvordan værdi opstod som koncept for første gang i menneskets historie. Det sker, efter at seniorforsker Lasse Vilien Sørensen fra Nationalmuseet modtager en bevilling på 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd.

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene
I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
