Bæredygtige produkter, services og initiativer har været en god forretning for it-virksomheden HP i 2018. Det fremgår af selskabets sustainability-rapport, skriver Edie.net. HP producerer ud over printere blandt andet blæk, toner og papir samt computere.
Programmer med “Sustainable Impact” for øje stod for 977 millioner dollar i omsætning sidste år, hvilket er en stigning på 35 procent i forhold til 2017. Det beviser, at der er sund forretningslogik i sustainability, ifølge virksomhedens topchef.
– Det her er ikke en god ting at gøre, det er en nødvendighed for forretningen, sagde HP’s adm. direktør i den forbindelse og tilføjede:
– Brands som leder med et formål og står for mere end de produkter, de sælger vil skabe mest værdi for kunder, aktionærer og samfundet som helhed.
Et af HP’s nye sustainability-tiltag er at revidere de videnskabeligt baserede reduktionsmål for CO2, som hidtil har været gældende.
CO2-reduktionsmålet for Scope 1 og Scope 2 er således blevet hævet fra 25 procent til 60 procent med 2015 som baseline. Scope 1 dækker over en virksomheds direkte CO2-udslip fra alt, hvad den ejer lige fra fabrikker til køretøjer, mens Scope 2 dækker over de indirekte CO-udslip i forbindelse med eksempelvis virksomhedens køb af elektricitet og varme.
Vedvarende energi-kilder spiller derfor en vigtig rolle for HP, hvis amerikanske afdelinger anvender 100 procent vedvarende elektricitet. I 2035 er målet, at det også skal gælde for alle globale afdelinger.
I rapporten lancerer HP desuden nye bæredygtighedsmål blandt andet i relation til plastik, der, næst efter fossile brændstoffer, nok topper listen over, hvad der i øjeblikket er fokus på at reducere.
It-virksomheden brugte i 2018 21.250 ton genbrugsplast i HP produkter, heraf blandt andet 4.700 ton i printprodukter, hvilket udgør en stigning på 280 procent i forhold til 2017.
Som en del af de nye mål HP har sat sig, spiller plastik indsamlet før det ender i havene også en rolle. Selskabet har allerede anvendt, hvad der svarer til 25 millioner plastikflasker i sine patroner og hardware, skriver Edie.net.
Forsiden lige nu:

Forskere og industri hungrer efter hinanden i jagten på grøn omstilling
Ledere fra industri, forskning og lovgivning mødtes til dialogmaraton om fælles front til grøn omstilling i Videnskabernes Selskab. Hastighed, skalering, talent og cirkularitet var omdrejningspunkt.

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven
En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Visdom er som humør – det er en tilstand alle kan opleve
Tor Nørretranders’ nye bog ”Hul igennem” undersøger, hvordan man opnår visdom, der både styrker forholdet til medmennesker og til en planet i krise.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
