Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Ikea får tilladelse til at bygge bæredygtigt varehus

Varehuset skal blandt andet understøtte biodiversitet i København, lyder det.

Varehuset skal blandt andet understøtte biodiversitet i København, lyder det.

Københavns Borgerrepræsentation har givet tilladelse til opførelsen af et bæredygtigt Ikea varehus på Vesterbro i København.

– Vi er rigtig glade for, at vi nu kan realisere planerne for vores Ikea city varehus, der er en nytænkning af det traditionelle Ikea varehus, da det er beliggende i hjertet af København og bliver tilpasset byen og københavnerne. Det, forventer vi, kommer til at betyde, at kunderne vil bruge varehuset på en anden måde, og det er noget, vi har tænkt ind i udviklingen af varehuset, siger Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i Ikea Danmark, i en pressemeddelelse.

Den svenske varehuskæde har gennem flere år arbejdet på at få lov at opføre et varehus i København. Her har politikerne i kommunen stillet flere krav, der blandt andet har resulteret i, at 25 procent af bygningens facade skal være dækket med grøn beplantning.

– Jeg er glad for, at Ikea har lyttet til politikerne og til tidsånden og indretter et varehus, der er baseret på, at det er nemt at komme til med cykler og ladcykler. Samtidig får varehuset en grøn profil både med den begrønnede facade og taghaven, som kan understøtte biodiversitet, så det synes jeg er positivt, siger miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen (EL) i pressemeddelelsen.

Læs også: 7 nedslag i IKEA’s sustainabilitystrategi

Ikea oplyser, at de forventer, at det nye varehus vil få certificeringen BREEAM ’Outstanding’, der er den bedste kategorisering inden for de såkaldte BREEAM rating benchmarks.

Ikea forventer, at varehuset kan slå dørene op i sommeren 2023.

Fakta om Ikea København

Ikea vil plante 250 træer og buske forbindelse med byggeriet.

På varehuset vil Ikea anlægge en taghave, der skal have karakter af vild bynatur.

25 procent af bygningens energiforbrug vil blive dækket af solceller.

25 procent af bygningens facade bliver dækket med grøn beplantning.

Kilde: Ikea

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.