Københavns Borgerrepræsentation har givet tilladelse til opførelsen af et bæredygtigt Ikea varehus på Vesterbro i København.
– Vi er rigtig glade for, at vi nu kan realisere planerne for vores Ikea city varehus, der er en nytænkning af det traditionelle Ikea varehus, da det er beliggende i hjertet af København og bliver tilpasset byen og københavnerne. Det, forventer vi, kommer til at betyde, at kunderne vil bruge varehuset på en anden måde, og det er noget, vi har tænkt ind i udviklingen af varehuset, siger Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i Ikea Danmark, i en pressemeddelelse.
Den svenske varehuskæde har gennem flere år arbejdet på at få lov at opføre et varehus i København. Her har politikerne i kommunen stillet flere krav, der blandt andet har resulteret i, at 25 procent af bygningens facade skal være dækket med grøn beplantning.
– Jeg er glad for, at Ikea har lyttet til politikerne og til tidsånden og indretter et varehus, der er baseret på, at det er nemt at komme til med cykler og ladcykler. Samtidig får varehuset en grøn profil både med den begrønnede facade og taghaven, som kan understøtte biodiversitet, så det synes jeg er positivt, siger miljøborgmester i København Ninna Hedeager Olsen (EL) i pressemeddelelsen.
Læs også: 7 nedslag i IKEA’s sustainabilitystrategi
Ikea oplyser, at de forventer, at det nye varehus vil få certificeringen BREEAM ’Outstanding’, der er den bedste kategorisering inden for de såkaldte BREEAM rating benchmarks.
Ikea forventer, at varehuset kan slå dørene op i sommeren 2023.
Ikea vil plante 250 træer og buske forbindelse med byggeriet.
På varehuset vil Ikea anlægge en taghave, der skal have karakter af vild bynatur.
25 procent af bygningens energiforbrug vil blive dækket af solceller.
25 procent af bygningens facade bliver dækket med grøn beplantning.
Kilde: Ikea
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
