– Jeg vil gerne bidrage til, at flest mulige mennesker kender til de løsninger, de kan bruge i deres hverdag for at trække i en mere bæredygtig retning.
Det fortæller Anne Clara Laugesen, 30 år, Head of Marketing, Viggo, der er en grønt alternativ til taxaer, som alene bruger elbiler. Her arbejder hun med at udbrede kendskabet til de grønne løsninger, mens hun i det private podcaster om, hvordan man som forbruger kan benytte teknologi til at blive mere bæredygtig.
Med en stor passion og can-do-attitude skubber Anne Clara Laugesen mobilitetsbranchen mod en mere grøn og bæredygtig fremtid, det fortæller Kenneth Herschel, CEO i Viggo. Læs hele teksten til indstillingen til Årets Sustainability Håb sidst i artiklen.
Jeg tror på, at vi er sammen om at skabe en bedre fremtid
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– I dag arbejder jeg professionelt med at udbrede kendskabet til de grønne løsninger, og sprede budskabet omkring, hvilket impact vores forskellige valg har. Det gør jeg primært som Head of Marketing hos Viggo.
– Derudover podcaster jeg også om, hvordan vi kan bruge teknologi til at blive mere bæredygtige forbrugere. Jeg tror på, at vi er sammen om at skabe en bedre fremtid – og at hvis vi alle, store som små, gør en lille forskel, kan vi skubbe på en stor agenda.
– For mig er bæredygtighed opmærksomheden omkring konsekvenserne af vores handlinger – og målet at agere inden for vores sociale og planetære grænser.
Jeg tror i stedet på, at vi skal informere om de handlinger, der gør den største forskel
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Da jeg var yngre, var jeg frivillig i nogle af Sydamerikas fattigste områder. Her fik jeg øjnene op for konsekvenserne af den vestlige verdens overforbrug, både rent socialt men også klimamæssigt.
– I dag kender vi (næsten) alle til nogle af de klimamæssige og sociale udfordringer, vi står over for, og jeg føler derfor et kæmpe ansvar for at gøre en indsats.
– Derudover synes jeg også, at der ofte bliver sat en negativ diskurs, når vi snakker bæredygtighed – og jeg tror ikke på, at negativitet motiverer os som mennesker. Jeg tror i stedet på, at vi skal informere om de handlinger, der gør den største forskel, samtidig med at vi anerkender de små hverdagshandlinger.
Det handler om at ændre vores mønstre
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Mit største mål er at skalere en grøn virksomhed, så den mere bæredygtige løsning bliver det naturlige valg.
– Det handler om at ændre vores mønstre – og jeg vil gerne bidrage til, at flest mulige mennesker kender til de løsninger, de kan bruge i deres hverdag for at trække i en mere bæredygtig retning. Teknologien rykker sig konstant, og derfor kan det gøre en kæmpe forskel, hvis man kender til de nye virksomheder, der fremmer den grønne omstilling. Det er det, jeg går på arbejde for hver dag.
– Helt konkret har vi i Viggo et mål om at levere bæredygtige mobilitetsløsninger til 100 millioner europæere. Det er vores moonshot, indtil vi som samfund skal sigte endnu højere.
Hvis I har spørgsmål eller er mere interesseret i Anne Clara Laugesen arbejde, så er hun på LinkedIn.
Indstilling af Anne Clara Laugesen
Anne Clara fortjener et kæmpe skulderklap for hendes passion og can-do-attitude i hendes arbejde hos Viggo, hvor hun hver dag gør alt hvad hun kan for at skubbe mobilitetsbranchen hen imod en mere grøn og bæredygtig fremtid.
Hun har således været med til at nytænke branchen og udbrede kendskabet til elbiler inden for taxi industrien. Hendes urokkelig tro har gjort at forældede kørselsmetoder – dieselbiler og dårlig service – nu er på rette vej til at blive netop det; et fortidslevn.
Gennem hendes indsats og med stor ildhu, er hun med til at skabe rammerne for en pulserende by, som kører på mere grøn energi. Samtidig med at byens indbyggere får muligheden for at vælge nul-emissions kørsel når de i deres hektiske dagligdag, skal nå fra A til B.
Hendes tro på at vi hver især kan gøre vores for at minimere vores CO2- og klimaaftryk er også tydelig i andre aspekter end det arbejdsmæssige; Anne Clara er bevidst om hvordan fødevareindustrien og modeindustrien er store forurenere, og har derfor valgt ikke at bidrage til dette, men i stedet være en del af løsningen. Derfor skriver og podcast’er hun også på hendes blog Planet Happy om bæredygtig teknologi, forbrug, mad og livsstil.
Hendes bidrag til den grønne omstilling ses også i hendes aktive fravalg; at hun ikke flyver, samt hendes valg om udelukkende at gå i genbrugstøj og have en vegetarisk kost. På bloggen kan man følge med i hendes personlige rejse: 335 kg. CO2 sparet ved tage alternativ transport, 25.000 kr. flyttet til bæredygtige investeringer og 13,500 liter vand sparet ved at købe brugt tøj. Tallene viser, hvor meget den enkelte kan gøre for at skabe en grøn fremtid.
Arbejdsmæssigt har hendes passion for at nedbringe CO2-udledningen været med til at spare mere end 50 tons CO2.
Hvis du har lyst til at læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb, så tryk her.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
