– Da jeg startede med at arbejde med ESG for seks år siden spurgte folk, hvornår jeg skulle have “et rigtigt job”. Nu bliver jeg spurgt, hvordan det er at sidde i område, som der er så meget fokus på.
Det fortæller Cecilie Stegenborg-Andersen, 32 år, der arbejder som Chief ESG Analyst ved Danske Bank. Hun er indstillet til Årets Sustainability Håb af Kristina Øgaard, Head of Sustainability Strategy & Governance, på vegne af Danske Bank. Læs indstillingen til sidst i artiklen.
En vigtig del af mit arbejde er at få sustainability ud at leve i hele forretningen
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Jeg arbejder med at integrere bæredygtighed i Danske Banks forretning og processer: at få ESG ind i vores långivning og investeringer, og udarbejde governance strukturer, der går på tværs af banken.
– Jeg er en del af et team på otte, som arbejder med at koordinere Danske Banks arbejde med sustainability på tværs af koncernen. Før det arbejdede jeg i to år med at integrere ESG i vores långivning og risikostyring. Tidligere har jeg arbejdet fire år med bæredygtige investeringer.
– Det har været vigtigt for mig at forstå kerneprocesserne i banken og bygge oven på det eksisterende. En vigtig del af mit arbejde er at få sustainability ud at leve i hele forretningen og ikke kun hos folk, der har bæredygtighed i deres titel.
Sustainability er et område, der konstant er i udvikling
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Jeg motiveres af at gøre en forskel og af at tage ideer og lave dem til konkrete handlinger og resultater. Alle taler efterhånden om bæredygtighed, men hvad er det helt konkret, vi skal gøre anderledes for at sikre en bæredygtig fremtid? Hvordan laver vi et setup, der både fungerer for den bank, vi er i dag, men også understøtter udviklingen til den bank, vi gerne vil være i morgen? Den slags spørgsmål synes jeg er spændende at finde løsninger til.
– Jeg kan godt lide at arbejde med nye trends og områder, der udvikler sig eksponentielt. Sustainability er et område, der konstant er i udvikling, og hvor jeg altid føler, der er noget nyt at lære. Da jeg startede med at arbejde med ESG for seks år siden, spurgte folk, hvornår jeg skulle have “et rigtigt job”. Nu bliver jeg spurgt, hvordan det er at sidde i område, som der er så meget fokus på.
Vi kan hele tiden blive bedre, og vi skal blive bedre
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg vil gerne gøre bæredygtighed mainstream og få det integreret i vores almindelige processer og arbejdsgange.
– Derudover vil jeg gerne være med til at sikre, at vi er på forkant med udviklingen. Klima får meget opmærksomhed, men hvad med vand, biodiversitet og plastikforurening? Hvordan bliver bæredygtighed en naturlig del af vores risikostyring? For mig er det vigtigt hele tiden at tænke fremad og stille spørgsmålstegn ved status quo. Vi kan hele tiden blive bedre, og vi skal blive bedre.
Hvis du er interesseret i Cecilie Stegenborg-Andersen, så er hun på LinkedIn.
Hun driver en rigtigt positiv udvikling på området
Indstilling af Cecilie Stegenborg-Andersen
Cecilie er et af Danske Banks store sustainability håb, da hun både har stærke sustainability kompetencer; er en effektiv kommunikator, og ikke mindst en genuin team player. Cecilie arbejder med at lægge retningslinjer for hvordan bankens investeringer og udlån skal håndteres fra et bæredygtighedsperspektiv – og hun driver en rigtigt positiv udvikling på området.
Du kan læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb her.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
