Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Indstillet til Årets Sustainability Håb: Maia Bengtsen, Orkla

Mød Maia Bengtsen, der er indstillet til Årets Sustainability Håb på vegne af Orkla.

SUSTAIN AWARDS
Sustain Awards 2020 afholdes for første gang d. 8. oktober, hvor vi hylder det danske sustainability-miljø med en prisuddeling og konference.

– Jeg mener, at gode bæredygtighedsforanstaltninger vil blive en hygiejnefaktor, der i fremtiden vil være kernen i alle tjenester og produkter. Og det er heri drivkraften ligger, når det gælder om at gøre sustainability som min levevej.

Det fortæller Maia Bengtsen, der er Brand Manager ved Orkla, hvor hun arbejder med at udvikle og markedsføre grønne brands. Hun arbejder bl.a. med Klar, som er en serie af klima- og miljøvenlige produkter inden for rengøring- og vaskemidler.

– Maias energiske personlighed kombineret med hendes egen passion for at passe på vores klode har medvirket til, at Klar er blevet et voksende hit hos de forbrugere, der ønsker et grønnere alternativ i hverdagen.

Det siger Katrine Marie Sørensen, Kommunikationskonsulent, der har indstillet Maia Bengtsen til Årets Sustainability Håb på vegne af Orkla. Læs hele indstillingen sidst i artiklen.

Min kærliglighed til Klar er løbende vokset sig til en passion

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Jeg sidder i dag som Brand Manger i Orkla på kategorien personlig pleje. De seneste år har jeg tydeligt mærket, hvordan bæredygtighed fylder mere i bevidstheden hos forbrugeren. Hvorfor det heldigvis også fylder mere og mere i mit arbejde på tværs af brands.

– Det grønne fokus er særligt omdrejningspunktet i den bæredygtige livsstilsserie, som jeg markedsfører under brandet Klar. Et lille, men spirende brand med et stort budskab om en grønnere fremtid.

– Da vi sidste år lancerede brandet Klar på det danske marked, tog jeg stolt imod opgaven. Jeg er personligt vild med, at miljøet er tænkt ind i alle aspekter af produktet – lige fra produktionen som er fra vedvarende energi; til produktformuleringerne, hvor kun de mest nødvendige ingredienser er benyttet; og til flaskerne som er lavet i 100% genanvendt plastik.

– Min kærliglighed til Klar er løbende vokset sig til en passion. Klar er nemlig ikke blot en effektiv produkt-serie. Klar bygger også på en mission om, at vi hver især kan medvirke til at gøre en forskel for klimaet.

– Vi har blandt andet indgået et partnerskab med Copenhagen Fashion Week om en grøn omstilling af tøjindustrien. Med et brændende ønske om en fælles grøn fremtid har Klar udarbejdet et manifest. Et manifest, der har til formål at starte en grøn bevægelse, hvor vi sammen kan sprede budskabet om vigtigheden af bæredygtige valg.

– Mit arbejde som brand manager i Orkla handler derfor om mere end markedsføring af miljøvenlige produkter, men også om muligheden for at medvirke til at skabe bevidsthed om vigtigheden af et bæredygtigt forbrug.

Vi skal turde udfordre status quo og os selv

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej? 

– Det har i flere år betydet meget for mig at forbruge med omtanke for derved at passe på vores klodes ressourcer. Personligt er bæredygtighed nemlig ikke noget jeg kun beskæftiger mig med på arbejdet. Jeg tror på at bæredygtighed skal efterstræbes i alle aspekter af ens liv.

– Jeg tror ikke på, at vi kan løse klimakrisen med én produktlancering. Det er summen af alt, hvad vi gør, som har en stor effekt – det er vigtigt at tage med sig i hverdagen. Vi skal turde udfordre status quo og os selv, så vi hele tiden kan forbedre os.

– Jeg mener, at gode bæredygtighedsforanstaltninger vil blive en hygiejnefaktor, der i fremtiden vil være kernen i alle tjenester og produkter. Og det er heri drivkraften ligger, når det gælder om at gøre sustainability som min levevej.

Det er vigtigt at vejlede forbrugerne, så de hjælpes til at foretage mere grønne produktvalg

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Jeg tager ofte udgangspunkt i mig selv som forbruger i mit arbejde. Og et af de udfordringer, jeg ofte er støt på, er at være i tvivl om, hvorvidt jeg nu også vælger det grønneste alternativ. Ifølge ’Orkla Sustainable Life Barometer 2019’, en undersøgelse af danskernes forhold til bæredygtighed, er der noget, der tyder på, at jeg ikke er ene om at have været i tvivl. Her svarede nemlig 7/10 forbrugere, at de har svært ved at vurdere produkters bæredygtighed.

– Det er her, jeg mener, jeg som brand manager, kan medvirke til at gøre en konkret forskel inden for sustainability. Det er vigtigt at vejlede forbrugerne, så de hjælpes til at foretage mere grønne produktvalg. Men det handler om mere end vejledning i et grønt forbrug, det handler lige så vel om involvering. For hvis vi skal have forbrugerne til at købe mere bæredygtigt, er vi nødt til at forstå, hvad deres behov og ønsker er. Det er bl.a. derfor, jeg har opstartet et Klar-community i Danmark, hvor vi produktudvikler i tæt samarbejde med danske forbrugere.

Find Maia Bengtsen på LinkedIn.

Indstilling af Maia Bengtsen

Bæredygtighed står højt på agendaen i Orkla. Som Nordens største FMCG-producent og ca. 8 millioner daglige touch points med forbrugere er vejledning i et mere bæredygtigt forbrug en del af koncernens strategi. Vores medarbejdere er nøglen til at efterleve dette ansvar.

Maia Bengtsen er én af de drivende kræfter bag Orklas nye mærkevaresatsning Klar – en serie af klima- og miljøvenlige produkter inden for rengøring- og vaskemidler. Da Maia sidste år blev brand manager for Klar, var produktkategorien ny i det danske marketingsteam, og marketingsbudgettet var beskedent. Men Maias energiske personlighed kombineret med hendes egen passion for at passe på vores klode har medvirket til, at Klar er blevet et voksende hit hos de forbrugere, der ønsker et grønnere alternativ i hverdagen.

Maia har været særligt dygtig til at tænke bæredygtighed og kommerciel succes ind i alle elementer af hendes arbejde med Klar – lige fra samarbejdet med CFW for at kickstarte opmærksomheden om brandet og dets grønne budskab til hendes udvikling af holdbare displays af træ til butikkerne, der kan bruges igen og igen.

Med blandt andet en fuld transparent ingrediensliste, emballage af genanvendt plast, milde dufte fra naturen og en åben forbrugerdialog om Klar’s næste ambitionsniveau vælger flere og flere Klar som brand. Det er talenter som Maia, der gør det muligt for Orkla-koncernen at forfølge målet om at gøre det nemt for forbrugerne at vælge bæredygtigt. Og talenter som Maia, er ikke alene Orklas ’Sustainability Håb’, men også samfundets håb om en mere bæredygtig fremtid.

Du kan læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb her.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply