– Byggebranchen er en tung industri, som står for 40 procent af den samlede CO2-udledning, så som gipsproducent til byggebranchen bærer vi et stort ansvar.
Det fortæller Sofie Witte, 28 år, der er Sustainability Manager i Knauf. Her har hun ansvaret for at koble det kommercielle sammen med bæredygtighed på tre parametre: miljø, økonomi og social anvarlighed.
– Sofie Witte er vores kulturbærer, som sikrer, at vores vision og strategi inden for bæredygtighed forankres på tværs af organisationen, siger Morten Søborg, administrerende direktør i Knauf A/S.
For Sofie Witte er nemlig indstillet til Årets Sustainability Håb af Vesna Hodzic-Mehic, Brand Manager, på vegne af Knauf.
Min primære opgave er at koble det kommercielle sammen med bæredygtighed
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– I Knauf har vi en vision om at skabe rammerne for banebrydende udvikling i byggeriet, og som Knauf´s Sustainability Manager er dét et løfte, der forpligter. Jeg har ansvaret for at sikre og drive bæredygtighed i alle vores interne processer og etablere partnerskaber uden for organisationen med henblik på at få en mere bæredygtig værdikæde.
– Min primære opgave er at koble det kommercielle sammen med bæredygtighed på alle tre parametre, miljø, økonomi og vores sociale ansvarlighed og dertil sikre, at vores vision og strategi inden for bæredygtighed forankres på tværs af organisationen – fra de små til de store ambitioner, samt at holde mig opdateret med den nyeste viden om nuværende og kommende danske og europæiske initiativer og reguleringer relateret til bæredygtighed, heriblandt også at sikre at Environmental Product Declarations (EPD) certificeringer mv. holdes opdateret.
– De fleste projekter udspringer af interne & eksterne partnerskaber, der udfordrer vanetænkning og rammebetingelser politisk med ønske om at fremme udviklingen af det bæredygtige byggeri i Danmark. Her står jeg i spidsen for de projekter, der skal gøre det muligt at nå disse mål.
Det er en kæmpe ære og et stort ansvar
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Byggebranchen er en tung industri, som står for 40 procent af den samlede CO2-udledning, så som gipsproducent til byggebranchen bærer vi et stort ansvar, og her ser jeg et kæmpe udviklingspotentiale i en branche, hvor vi virkelig kan gøre en forskel for at beskytte vores planet og sikre vores fremtidige ressourcer.
– Det er en kæmpe ære og et stort ansvar, som jeg med stolthed tager på mine skuldre, hvor jeg vil arbejde og understøtte den bæredygtige udvikling.
Der ikke er nogen vej uden om bæredygtighed
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg brænder for at gøre sustainability jordnært, håndgribeligt og praktisk og med FN´s 17 Verdensmål, samt vores mantra; Zero Waste, som handler om alle tre parametre og dermed have helheden for øje – lige fra at fremme mere ansvarlig forbrug og produktion til, hvordan vi passer bedst mulig på vores medarbejdere og dermed sikre, at bæredygtighed bliver en integreret del af alle processer, initiativer og aktiviteter i hele organisationen internt såvel som eksternt.
– På den måde vil jeg udfordre byggebranchens vanetænkning og arbejde for at sikre rammebetingelser, der gør den grønne omstilling muligt og en realitet i fremtiden, hvilket fordrer et stort og betydningsfuldt arbejde for at sikre, at vores fremtidige valg arbejder sig ind i den politiske dagsorden om 70 procent CO2-reduktion frem mod 2030. Det kræver håb, ansvarsfølelse og handlekraft i partnerskaber at nå i mål, og derfor vil jeg også arbejde hårdt for at det lykkes – for det eneste, jeg er helt sikker på, er, at der ikke er nogen vej uden om bæredygtighed.
Sofie Witte er på LinkedIn, hvis du har spørgsmål eller er interesseret i hendes arbejde.
Sofie er en ildsjæl der brænder for, at sikre vores fremtidige ressourcer
Indstilling af Sofie Witte
Som gipsproducent påtager vi os et stort ansvar og det forpligter os til at tænke langsigtet og passe på vores ressourcer. Vi har i mange år arbejdet med at mindske spild og gøre vores løsninger så bæredygtige som muligt. Vi har nu taget det næste skridt i den grønne omstilling og ansat Sofie Witte som sustainability manager for at sikre os, at bæredygtighed bliver tænkt ind i alle processer på tværs af organisationen og er dermed en central platform for alle vores aktiviteter i Knauf.
Sofie har som vores nye sustainability manager til ansvar, at sikre og drive bæredygtighed i alle vores interne processer og etablere partnerskaber uden for organisationen med henblik på at få en mere bæredygtig fødekæde.
– Sofie Witte er vores kulturbærer, som sikrer, at vores vision og strategi inden for bæredygtighed forankres på tværs af organisationen. Når vi sætter et nyt projekt i søen, skal det bidrage til en bedre fremtid på alle tre bæredygtighedsparametre, siger Morten Søborg, administrerende direktør i Knauf A/S.
Sofie er en ildsjæl der brænder for, at sikre vores fremtidige ressourcer. Hendes vedholdenhed, nysgerrighed og åbenhed for store og små tiltag, sikrer at hun altid har helheden for øje, hvilket er afgørende for, at løfte vores bevidsthed om bæredygtighed. Sofie sætter stor pris på de personlige relationer og partnerskaber inden for og uden for vores virksomhed, som er afgørende for at lykkes med vores vision.
Sofie har ild i øjnene og er med sit engagement for bæredygtig udvikling i byggebranchen en oplagt kandidat. Derfor indstiller Knauf A/S Sofie Witte til årets unge sustainability håb med hendes 28 år.
Du kan læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb her.
Forsiden lige nu:

Skal industrien bestemme den grønne forskning?
I SPORENE PÅ MAGTEN. Forskning har fået en hovedrolle i den grønne omstilling af samfundet. Vi undersøger, hvem og hvad der dirigerer dagsordenen.

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
