Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Inflationsindsats rammer den grønne omstilling

Kommunale bygninger er dyre at opvarme og koster på klimakontoen. Regeringens økonomiaftale med kommunerne har sat et anlægsloft, som forhindrer energieffektiviseringer, lyder kritikken fra Schneider Electric.

Anlægsloftet har betydet, at man har sagt stpå for energieffektiviseringer i kommunale bygninger, som ellers kunne spare både penge og CO2-udledninger, påpeger Thomas Møllgaard fra Schneider Electric. PR-foto: Schneider Electric.

På mange måder er det et djævelens alternativ. Skal vi sørge for, at inflationen ikke løber løbsk, eller skal vi plukke en række af de lavthængende frugter i den grønne omstilling?

Med omkring 31 millioner kvadratmeter er kommunerne Danmarks største bygningsejer, og der er enorme potentialer for at reducere klimabelastningen og samtidig spare penge.

Thomas Møllgaard, der er ansvarlig for public affairs og forretningsudvikling i den danske del af Schneider Electric opfordrer den nye regering og det nye folketing til at tænke sig grundigt om, for lige nu er man ved at sætte energieffektiviseringen i stå i det offentlige. Blandt andet for at bremse inflationen.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: