Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

“Investorer, inklusiv PKA, rykker ud af kul i hobetal”

Peter Damgaard Jensen, PKA, og andre store investorer er ude med riven på COP24.

– Investorer, inklusiv PKA, rykker ud af kul i hobetal på grund af dets ødelæggende effekter på klimaet og folkesundheden, hvilket forværres af dets dårlige finansielle performance, siger Peter Damgaard Jensen, adm. direktør for pensionsselskabet PKA, på det igangværende FN klimatopmøde, COP24. Det skriver theguardian.com.

PKA er en del af en den største investorsammenslutning til dato, på i alt 415 globale investorer, som mandag kom med en fælles opfordring til regeringerne på COP24. Investorerne kræver blandt andet udfasning af kulfyrede kraftværker, et stop for al støtte til fossile brændsler og indførelsen af en skat på CO2.

Flere danske investorer bakker op
Andre danske investorer i sammenslutningen tæller PensionDanmark, Danske Bank Wealth Management, ATP, Handelsbanken Asset Management, Lægernes Pension – pensionskassen for læger, MP Pension, Nordea Nordea Asset Management, Pædagogernes Pension og Pensam. Se hele listen her.

Ud over nogle af verdens største pensionsselskaber inkluderer sammenslutningen også forsikringsselskaber og kapitalforvaltere.

Tilsammen råder de over 32 billioner dollar. Deres tre generelle hovedkrav til alle verdens regering op til COP24 er:

    • At opnå målene i Paris-aftalen
    • At fremskynde investeringer i den private sektor, når det gælder overgangen til lav CO2-udledning
    • At forpligte sig til at forbedre klima-relateret finansiel rapportering.

Det fremgår af den udtalelse de alle står bag og som kan læses her.

Baggrunden for investorernes fælles engagement i klima-sagen er, ifølge dem selv, at de spiller en vigtig rolle, når det gælder at påvirke politikerne. Det er desuden en del af deres ansvar og såkaldte “fiduciary duty” over for deres kunder og interessenter at sikre det bedst mulige afkast og at gøre opmærksom på risikofaktorer.

Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder

Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply