– Investorer, inklusiv PKA, rykker ud af kul i hobetal på grund af dets ødelæggende effekter på klimaet og folkesundheden, hvilket forværres af dets dårlige finansielle performance, siger Peter Damgaard Jensen, adm. direktør for pensionsselskabet PKA, på det igangværende FN klimatopmøde, COP24. Det skriver theguardian.com.
PKA er en del af en den største investorsammenslutning til dato, på i alt 415 globale investorer, som mandag kom med en fælles opfordring til regeringerne på COP24. Investorerne kræver blandt andet udfasning af kulfyrede kraftværker, et stop for al støtte til fossile brændsler og indførelsen af en skat på CO2.
Flere danske investorer bakker op
Andre danske investorer i sammenslutningen tæller PensionDanmark, Danske Bank Wealth Management, ATP, Handelsbanken Asset Management, Lægernes Pension – pensionskassen for læger, MP Pension, Nordea Nordea Asset Management, Pædagogernes Pension og Pensam. Se hele listen her.
Ud over nogle af verdens største pensionsselskaber inkluderer sammenslutningen også forsikringsselskaber og kapitalforvaltere.
Tilsammen råder de over 32 billioner dollar. Deres tre generelle hovedkrav til alle verdens regering op til COP24 er:
-
- At opnå målene i Paris-aftalen
- At fremskynde investeringer i den private sektor, når det gælder overgangen til lav CO2-udledning
- At forpligte sig til at forbedre klima-relateret finansiel rapportering.
Det fremgår af den udtalelse de alle står bag og som kan læses her.
Baggrunden for investorernes fælles engagement i klima-sagen er, ifølge dem selv, at de spiller en vigtig rolle, når det gælder at påvirke politikerne. Det er desuden en del af deres ansvar og såkaldte “fiduciary duty” over for deres kunder og interessenter at sikre det bedst mulige afkast og at gøre opmærksom på risikofaktorer.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
