Ud af de 100 største og børsnoterede danske virksomheder som dyster om at vinde Årsrapportprisen var ISS bedst i år.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra FSR – danske revisorer som sammen med Dansk Industri (DI) torsdag uddelte Årsrapportprisen 2019 i Industriens Hus.
ISS, der blandt andet udbyder rengøring, ejendomsservice, catering, supportservice og sikkerhed, har mere end 500.000 medarbejdere på verdensplan.
Selvom årsrapporten primært er hægtet op på de traditionelle, finansielle data, lagde dommerpanelet i sin begrundelse også vægt på rapporteringen af nyere områder.
– Vi oplever et meget stort pres på rapporteringen især i forhold til hele tiden at tage mere og mere information med. Derfor er det utroligt vigtigt, at virksomhederne hele tiden arbejder på at holde årsrapporten skarp og fokuseret. Det gælder især nyere områder som informationen omkring klima, bæredygtighed og samfundsansvar. Her har ISS eksempelvis medtaget en række centrale målpunkter, som gør informationen konkret og klar, siger Kent Damsgaard, direktør i DI, i pressemeddelelse.
For Group CFO i ISS, Pierre-Francois Riolacci, er gennemsigtighed da også en kerneværdi i rapporteringen:
– Hos ISS er årsrapporten hjørnestenen i al kommunikation til vores interessenter. Vi bestræber os altid på at levere ”best-in-class” årsrapporter, der er transparente og af høj informationsværdi. Vi er derfor ekstremt stolte over at modtage Årsrapportprisen 2019 blandt et felt af imponerende årsrapporter fra de største danske virksomheder, udtaler han.
Et eftersyn af lovgivningen om årsrapporter er på vej, og her kommer rapporteringen om ikke-finansielle data formentlig til at spille en større rolle, fordi investorer og analytikere i stigende grad inddrager ESG-data i deres vurdering af virksomhederne. Det vurderer Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR – danske revisorer.
– Krav om ikke-finansielle oplysninger er kommet for at blive. Det er der heldigvis efterhånden en bred erkendelse af, og det er glædeligt at se, at flere og flere virksomheder gør en stor indsats for at rapportere bedre om bl.a. samfundsansvar og ESG-parametre. I FSR ser vi det som afgørende at professionalisere ESG-data, således at de har den samme kvalitet og sammenlignelighed som den finansielle rapportering, og vi har sammen med Nasdaq og Finansforeningen udarbejdet et sæt vejledende ESG-nøgletal, som vi håber, virksomhederne vil tage til sig, skriver Charlotte Jepsen i en kommentar.
Formålet med Årsrapportprisen er at fremhæve de gode årsrapporter, så de kan inspirere andre og være med til at løfte niveauet for virksomhedernes rapportering. De seneste års vindere tæller blandt andet Arla, DSV og Carlsberg.
Årsrapportprisen gives til virksomheder, hvis årsrapporter udmærker sig og tjener som inspiration for andre. Der uddeles én hovedpris og to SMV-priser til gode og fremhævelsesværdige årsrapporter fra selskaber i mid- og small cap-segmentet.
Årsrapportprisen er blevet uddelt i over 40 år. Siden 2012 er det FSR – danske revisorer og DI, der har stået for uddelingen.
Se ISS’ årsrapport for 2018 her.
Forsiden lige nu:

Praksisnær forskning risikerer at drukne i smalle og korte tidshorisonter
Der er ti års jubilæum for erhvervsakademier og professionshøjskolers arbejde med anvendelsesorienterede forskning og udvikling (FoU). DFiR giver fem anbefalinger til at sikre fremtidens forskning og velfærd.

Disse 7 forskningsarrangementer skal du opleve på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer – se de 7 mest interessante her.

Forskningsgruppen Social Complexity Lab vinder Årets Forskningsmiljøpris 2023
Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
