Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

ISS’ årsrapport hyldes for rapportering om bæredygtighed

Beskrivelsen af ikke-finansielle KPI’er var noget af det, dommerpanelet lagde vægt på.

Ud af de 100 største og børsnoterede danske virksomheder som dyster om at vinde Årsrapportprisen var ISS bedst i år.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra FSR – danske revisorer som sammen med Dansk Industri (DI) torsdag uddelte Årsrapportprisen 2019 i Industriens Hus.

ISS, der blandt andet udbyder rengøring, ejendomsservice, catering, supportservice og sikkerhed, har mere end 500.000 medarbejdere på verdensplan.

Selvom årsrapporten primært er hægtet op på de traditionelle, finansielle data, lagde dommerpanelet i sin begrundelse også vægt på rapporteringen af nyere områder.

– Vi oplever et meget stort pres på rapporteringen især i forhold til hele tiden at tage mere og mere information med. Derfor er det utroligt vigtigt, at virksomhederne hele tiden arbejder på at holde årsrapporten skarp og fokuseret. Det gælder især nyere områder som informationen omkring klima, bæredygtighed og samfundsansvar. Her har ISS eksempelvis medtaget en række centrale målpunkter, som gør informationen konkret og klar, siger Kent Damsgaard, direktør i DI, i pressemeddelelse.

For Group CFO i ISS, Pierre-Francois Riolacci, er gennemsigtighed da også en kerneværdi i rapporteringen:

– Hos ISS er årsrapporten hjørnestenen i al kommunikation til vores interessenter. Vi bestræber os altid på at levere ”best-in-class” årsrapporter, der er transparente og af høj informationsværdi. Vi er derfor ekstremt stolte over at modtage Årsrapportprisen 2019 blandt et felt af imponerende årsrapporter fra de største danske virksomheder, udtaler han.

Et eftersyn af lovgivningen om årsrapporter er på vej, og her kommer rapporteringen om ikke-finansielle data formentlig til at spille en større rolle, fordi investorer og analytikere i stigende grad inddrager ESG-data i deres vurdering af virksomhederne. Det vurderer Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR – danske revisorer.

– Krav om ikke-finansielle oplysninger er kommet for at blive. Det er der heldigvis efterhånden en bred erkendelse af, og det er glædeligt at se, at flere og flere virksomheder gør en stor indsats for at rapportere bedre om bl.a. samfundsansvar og ESG-parametre. I FSR ser vi det som afgørende at professionalisere ESG-data, således at de har den samme kvalitet og sammenlignelighed som den finansielle rapportering, og vi har sammen med Nasdaq og Finansforeningen udarbejdet et sæt vejledende ESG-nøgletal, som vi håber, virksomhederne vil tage til sig, skriver Charlotte Jepsen i en kommentar.

Formålet med Årsrapportprisen er at fremhæve de gode årsrapporter, så de kan inspirere andre og være med til at løfte niveauet for virksomhedernes rapportering. De seneste års vindere tæller blandt andet Arla, DSV og Carlsberg.

Årsrapportprisen gives til virksomheder, hvis årsrapporter udmærker sig og tjener som inspiration for andre. Der uddeles én hovedpris og to SMV-priser til gode og fremhævelsesværdige årsrapporter fra selskaber i mid- og small cap-segmentet.

Årsrapportprisen er blevet uddelt i over 40 år. Siden 2012 er det FSR – danske revisorer og DI, der har stået for uddelingen.

Se ISS’ årsrapport for 2018 her.

 

Foto: Castellbo, Creative Commons

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply