Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

ISS-bossens bedste råd om bæredygtighed

Lederskab er en af de vigtigste forudsætninger for at lykkes, siger ISS Danmarks adm. dir.

Lederskab, mangfoldighed, systematik og vilje. De er de fire vigtigste forudsætninger for at lykkes med at Verdensmålene i sin virksomhed. Det mener adm. direktør for ISS Danmark, Flemming Bendt i en artikel i Børsen Ledelse.

Her fremhæver han også de tre største barrierer ISS er stødt på i arbejet med Verdensmålene, og hvordan ISS arbejder med dem.

De handler om at give målene forretningsmæssig mening, at få det tværsektorielle samarbejde til at fungere og endeligt at samarbejde med andre arbejdskulturer.

Når det gælder “forretningsmæssig mening”, handler det grundlæggende om, at arbejdet med verdensmålene skal være forretning og ikke filantropi. Mens det “tværsektorielle samarbejde” ifølge topchefen muligvis er den største udfordring i arbejdet med Verdensmålene.

I et samarbejde oplevede vi en anden forståelse af, hvad det vil sige at rykke på ting hurtigt

– Vi støder på mentale såvel som praktiske barrierer, når vi forsøger at arbejde på tværs af sektorer. Der er for mange, der arbejder med Verdensmålene i klassiske siloer, eller ikke får deres indsatser ud over rampen. Der er et stort potentiale, siger Flemming Bendt i artiklen, der er skrevet af to konsulenter.

Barrieren vedrørende samarbejdet med andre arbejdskulturer, handler om de svære partnerskaber. Når private virksomheder og frivillige organisationer skal arbejde sammen, skal der nemlig nogle justeringer til, mener Flemming Bendt.

– I ISS er vi vant til, at tingene går hurtigt, og at vi kun går ind i det, hvis der er fokus på resultater. I et samarbejde oplevede vi en anden forståelse af, hvad det vil sige at rykke på ting hurtigt. Og der var mere fokus på processer end på resultater. Nødvendige beslutninger strandede i styregrupper, og de var ikke klar, da vi skulle i gang. Vi samarbejder fortsat med dem, men er nu mere bevidste om, hvordan vi kan finde en god model for vores samarbejde.

Af artiklen i Børsen Ledelse fremgår det desuden, at ISS arbejder med Verdensmål nummer 4 (kvalitetsuddannelse), 8  (anstændige jobs) og 17 (partnerskaber).

 

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply