Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Sustain

Jysk opretter ny stilling som Sustainability Manager

Jysk skruer op for arbejdet med bæredygtighed.

Forretningskæden Jysk, som er en del af Lars Larsen Group, øger nu sit fokus på bæredygtighed. Det sker med ansættelsen af Sam Harrington som ny Sustainability Manager.

– Jysk har allerede nedbragt energiforbruget per butik med LED-belysning og moderne, energieffektive distributionscentre. Vi har reduceret vores mængde af affald, anvendt mere bæredygtige råmaterialer og meget mere. Men der skal mere til, og målet om at blive mere bæredygtig er en vigtig del af vores fremtidige strategi, siger Communications & CSR Director Rune Jungberg Pedersen i en pressemeddelelse.

Jysk har derfor oprettet en ny stilling og ansat en Sustainability Manager til at drive forandringerne.

Sam Harrington er oprindeligt fra USA, hvor han arbejdede 10 år som medejer af en startup-virksomhed, der producerer biomaterialer.

I 2016 flyttede han til Danmark for at arbejde som Senior Manager of Sustainable Packaging for LEGO i Billund, før han kom til Jysk sidst i april 2020.

– Det, der gør det spændende at arbejde for en stor, international virksomhed som Jysk, er, at vi kan lave små forandringer, der får stor effekt, når det bliver ganget op med vores hundredevis af butikker og millioner af produkter. En lille forandring, der minimerer mængden af affald eller sparer energi, kan hurtigt løbe op i mange menneskers miljøpåvirkning i hele deres levetid, siger Sam Harrington i meddelelsen.

Han kommer til Jysk med en “datadrevet tilgang”, hvor han skal vurdere, hvordan Jysk kan lave de største forandringer.

– Vi er rigtig gode til at måle de finansielle aspekter af vores forretning, men vi skal være bedre til at måle på vores miljømæssige aftryk. Derfor er jeg i første omgang ved at lave en måling af vores drivhusgasudledning, som skal være en rettesnor for vores strategi og vise os, hvor vi skal fokusere vores indsats, siger Sam Harrington.

Det er ikke kun i Jysk, at der er stigende fokus på bæredygtighed i Lars Larsen Group.

– Lars Larsen Group dækker mange områder, og det er inden for næsten alle, at der kommer mere bæredygtige løsninger, siger Rune Jungberg Pedersen Communications & CSR Director i et tidligere interview med Sustain Report:

– Det ser vi helt klart en stigende efterspørgsel efter, og det gælder alt fra genbrugsbomuld til havemøbler, elektriske biler og bæredygtige fisk. Der har længe været en stigende samfundsinteresse i bæredygtighed, men særligt inden det seneste år har det taget et tigerspring, tilføjede han og fortalte, at der fra i år vil komme mere fokus på bæredygtighed i Jysk.

Jysk har over 2.900 butikker og 23.000 medarbejdere i 51 lande. Jysk er ejet af familien bag Lars Larsen Group, der står bag en række virksomheder med en samlet omsætning på 34,7 mia. kr., som Jysk med en omsætning på 28,32 mia.  kr., står for størstedelen af.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply