Forretningskæden Jysk, som er en del af Lars Larsen Group, øger nu sit fokus på bæredygtighed. Det sker med ansættelsen af Sam Harrington som ny Sustainability Manager.
– Jysk har allerede nedbragt energiforbruget per butik med LED-belysning og moderne, energieffektive distributionscentre. Vi har reduceret vores mængde af affald, anvendt mere bæredygtige råmaterialer og meget mere. Men der skal mere til, og målet om at blive mere bæredygtig er en vigtig del af vores fremtidige strategi, siger Communications & CSR Director Rune Jungberg Pedersen i en pressemeddelelse.
Jysk har derfor oprettet en ny stilling og ansat en Sustainability Manager til at drive forandringerne.
Sam Harrington er oprindeligt fra USA, hvor han arbejdede 10 år som medejer af en startup-virksomhed, der producerer biomaterialer.
I 2016 flyttede han til Danmark for at arbejde som Senior Manager of Sustainable Packaging for LEGO i Billund, før han kom til Jysk sidst i april 2020.
– Det, der gør det spændende at arbejde for en stor, international virksomhed som Jysk, er, at vi kan lave små forandringer, der får stor effekt, når det bliver ganget op med vores hundredevis af butikker og millioner af produkter. En lille forandring, der minimerer mængden af affald eller sparer energi, kan hurtigt løbe op i mange menneskers miljøpåvirkning i hele deres levetid, siger Sam Harrington i meddelelsen.
Han kommer til Jysk med en “datadrevet tilgang”, hvor han skal vurdere, hvordan Jysk kan lave de største forandringer.
– Vi er rigtig gode til at måle de finansielle aspekter af vores forretning, men vi skal være bedre til at måle på vores miljømæssige aftryk. Derfor er jeg i første omgang ved at lave en måling af vores drivhusgasudledning, som skal være en rettesnor for vores strategi og vise os, hvor vi skal fokusere vores indsats, siger Sam Harrington.
Det er ikke kun i Jysk, at der er stigende fokus på bæredygtighed i Lars Larsen Group.
– Lars Larsen Group dækker mange områder, og det er inden for næsten alle, at der kommer mere bæredygtige løsninger, siger Rune Jungberg Pedersen Communications & CSR Director i et tidligere interview med Sustain Report:
– Det ser vi helt klart en stigende efterspørgsel efter, og det gælder alt fra genbrugsbomuld til havemøbler, elektriske biler og bæredygtige fisk. Der har længe været en stigende samfundsinteresse i bæredygtighed, men særligt inden det seneste år har det taget et tigerspring, tilføjede han og fortalte, at der fra i år vil komme mere fokus på bæredygtighed i Jysk.
Jysk har over 2.900 butikker og 23.000 medarbejdere i 51 lande. Jysk er ejet af familien bag Lars Larsen Group, der står bag en række virksomheder med en samlet omsætning på 34,7 mia. kr., som Jysk med en omsætning på 28,32 mia. kr., står for størstedelen af.
Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Ny formand for ph.d.-råd skal kombinere forskning og folkeskole
Professor Nikolaj Elf træder til som ny formand for Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning, som årligt uddeler 30 millioner kroner til ph.d.’er.

Nye bevillinger skal finde konkrete løsninger på aktuelle samfundsudfordringer
Fra konstruktiv klimajournalistik til indsats for hjemløse. Fem nye forskningsprojekter har modtaget bevillinger fra Velux Fondens HUMpraxis-program.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
