Claus Meyer er kendt for mange ting, men med egne ord er han bare en
bonderøv fra Lolland, der er opvokset med en længsel efter at blive
anerkendt og elsket for noget i verden.
I den nyeste episode af podcasten Bæredygtig Business taler Steffen Max Høgh blandt andet med den kendte kok og madekvilibrist om, hvordan vi får danskerne til at elske simpel og sund mad, der også gavner klimaet.
Kærlighed til mad og madlavning fylder meget hos Claus Meyer. Da han var 19 år gammel, fik han en åbenbaring på en rejse til Frankrig. Her lærte han, at familiens samarbejde om måltiderne kunne gøre noget helt specielt. Derfor satte han sig for, at vise danskerne, at der findes stor smagsskønhed i forskellige fødevarer, og at der kan ske fantastiske ting, når man laver mad sammen.
Og det er netop kærlighed til mad, der er nøglen til at løse udfordringen med,
at mange mennesker forlanger kød på bordet hver dag.
– Vi er nødt til at få mennesker til at forstå, at billig mad kan laves godt og at
det ikke nødvendigvis behøver at indeholde kød, siger han.
For når man først opdager, hvor godt det kan smage, hvor billigt det er, hvor sundt det er, og hvor lidt det påvirker klimaet, så er vi godt på vej.
I episoden taler de to madafficionados også om Claus Meyers professionelle liv
og om de forskellige virksomheder, han har været involveret i. Meyer er en
purpose-driven ledertype, og det betyder, at han efter eget udsagn ikke er i
business for at tjene penge, men at han i stedet bruger forretning som
organisationsform for at drive en forandring.
I episoden kan du også høre om den vision for nordisk madkultur, Claus Meyer
har været med til at skabe. ”Det Nordiske Køkkenmanifest” , hedder det, og
handler også om bæredygtighed og klima, fordi det er indlejret i de 10
nedskrevne principper, som i øvrigt findes her.
Lyt til episoden her.
Forsiden lige nu:

Johan Olsen blander sine kasketter i ny podcast for at smitte mest muligt med sit videbegær
Proteinforskeren, videnskabsformidleren og musikeren, Johan Olsen fortsætter sin mission om at vende videnskaben ud mod den bredere befolkning. Denne gang i børnehøjde i ny podcastserie og børnebog.

Fysikerne får velkendt ansigt som institutleder
Professor Joachim Mathiesen tiltræder fra 1. december 2023 som ny institutleder på Niels Bohr Institutet. Her får han ansvaret for at lede et institut i rivende national og international udvikling.

Top 40 over verdens mest grønne business-universiteter er fundet
Ifølge seneste analyse fra Corporate Knights er der kommet meget mere fokus på bæredygtighed på verdens business universiteter. Og det viser sig helt ned i læseplanerne.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.