Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Kampen om de grønne teknologier er benhård sikkerheds- og handelspolitik

Virksomhederne skal forstå, at i den grønne omstilling sætter de politiske beslutninger afgørende rammer for markedet, mener Bo Lidegaard, der i dag er en del af det globale konsulentfirma Kaya Partners.

Bo Lidegaard og kollegerne i Kaya Partners rådgiver om, hvordan global politik sætter rammerne for virksomhederne. Foto. Henrik Munksgaard.

For det store antal af virksomheder, er det blevet en nødvendighed at forstå, hvordan politiske dynamikker påvirker dem. Det gælder både for deres forsyningskæder, for deres produktion og for deres markeder. Her er global sikkerhedspolitik, industripolitik og kampen om at levere fremtidens grønne løsninger flettet uløseligt og tæt sammen på en måde, vi ikke før har oplevet i vores levetid.

Sikkerhedspolitikken handler ikke kun om et militært styrkeforhold, det handler også om kontrollen over de kritiske råstoffer, der bliver brugt i de grønne teknologier.

Samtidig er kampen om morgendagens markeder i høj grad et kapløb om at tage fronten med grønne teknologier.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: