Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Kan man få en revisorpåtegning på, at en ko er glad?

Med CSRD kommer der også krav om revisorpåtegning på bæredygtighedsrapporteringen for de største virksomheder. Det stiller nye krav, når revisorerne skal være garant for alt fra klima til dyrevelfærd.

Skal der revideres bæredygtighedsrapportering fra en mejeri- eller slagterikoncern, kan det være, at revisorerne skal kontrollere om virksomhedens oplysninger om dyrevelfærd holder stik. Foto: iStock/mladenbalinovac

Kan man få en revisor til at skrive under på, at en ko er glad?

Står det til Lars Fermann, er svaret ja.

Lars Fermann, der er partner i EY’s afdeling for Climate Change & Sustainability Services var en oplægsholderne, da FSR - Danske Revisorer havde inviteret til dialogmøde om revisionspåtegninger på bæredygtighedsregnskaber.

I takt med implementeringen af CSRD, Corporate Sustainability Reporting Directive, bliver problemstillingen aktuel. For de største selskaber vil CSRD indebære et krav om, at der skal være en revisionspåtegning på bæredygtighedsrapporteringen, omend der kun bliver tale om en revisorpåtegning med begrænset sikkerhed, niveauet under den normale revisorerklæring, som bliver givet på det finansielle regnskab.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: