Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Klimabelastende iværksætter-event har offentlig fond som guldsponsor

Fly til Sydspanien for 450 personer, og ingen emner om bæredygtighed på dagsordenen på erhvervsmanden Jesper Buchs Seedster-event i den kommende uge. Trods grønne ambitioner er Danmarks Eksport & Investeringsfond sponsor og deltager med to medarbejdere.

Der er et offentligt guld-sponsorat til Seedster, og Danmarks Eksport & Investeringsfond sender to medarbejdere med til Marbella i næste uge. Foto: Istock/MEDITERRANEAN

En klimabelastning på omkring 300 tons CO2, når 400 iværksættere og 50 mentorer sætter sig på fly til Sydspanien, har ikke været en forhindring for offentlig støtte, når erhvervsmanden og tv-løven Jesper Buchs iværksætter-event, Seedster 7.0. Det skydes i gang mandag 6. marts.

Jesper Buch selv har svært ved at se, at der skulle være klimaproblem i, at det ugelange event bliver holdt på en lokation, som kræver flytransport på over 3,5 timer hver vej.

-Vi har ikke et lavet klimaregnskab, og flyselskaberne flyver jo alligevel. Du kan jo prøve at ringe til SAS, Norwegian og Ryanair, siger han, da Sustain Report spørger ham, om man ikke af klimahensyn kunne have holdt eventet et sted i Danmark.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: