Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

KU-program skåner miljø og sparer millioner med nye mere bæredygtige laboratorier

Københavns Universitets certificeringsprogram LEAF skal trumfe enormt energiforbrug og belastninger i laboratorier. De første lovende skridt er taget for at skabe mere bæredygtige laboratorier på universiteter.

Professor Christian Adam Olsens team og kollegerne fra Pless Lab er blandt de mange forskningsgrupper på KU som har styrket arbejdet med bæredygtighed i laboratoriet. Foto: KU.

Forskning har en ofte overset bagside, som let bliver overskygget af håbet om gyldne gennembrud. For bag håbet, nye kure og kemiske frembrud er der en bagside af medaljen: Laboratoriernes egne sorte aftryk.

Laboratorier er nemlig en rigtig energisluger, der bliver anslået til at bruge 3 til 10 gange mere energi per kvadratmeter end et gennemsnitligt kontor. Samtidig efterlader kemikalieefterladenskaber belastende fodspor for miljøet.

Det laver Københavns Universitet nu om på. Med mere end 1.200 forskere og laboranter i et nyt certificeringsprogram, er KU’s laboratorier blevet gjort mere bæredygtige. Det gavner klimaet, bundlinjen og skaber grønne forskningsmiljøer, slår KU fast.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: