Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Lars Larsen Group: Bæredygtighed spiller vigtig rolle for investeringer

Bæredygtige ben var med til at løfte – men også sænke – resultatet hos Lars Larsen Group.

I det netop offentliggjorte årsresultat for Lars Larsen Group er bæredygtige selskaber i koncernen både med til at trække op og ned.

Resultatet før skat blev på 3,7 mia. kr., hvilket ifølge en pressemeddelelse er det bedste resultat nogensinde og 3,9 procent bedre end i regnskabsåret 2017/18.

En af de selskaber der har leveret negative afkast og krævet “betydelige investeringer” er Letz Sushi, som har fået tildelt den skrappe B Corp-certificering som den første sushi-kæde i Europa.

Lige siden Lars Larsen Groups opkøb af kæden i 2017 har den været underskudsgivende, men det skyldes blandt andet ekspansionsplaner om at fordoble antallet af restauranter, fortalte adm. direktør for Letz Sushi Anders Barsøe i et interview med Sustain Report i sommer.

Havemøbelproducenten Scancom, der i mange år har fokuseret på bæredygtighed, landede et resultat på 26 mio. kr.  mangeårige fokus på bæredygtighed nu for alvor begynder at bære frugt.

”Netop øget fokus på bæredygtighed er jo noget af det mest markante, vi har set i 2019, og det kan også ses på resultatet for Scancom,” siger bestyrelsesformand for Lars Larsen Group Jacob Brunsborg i en pressemeddelelse.

Men hvad fortæller årsresultatet i et større perspektiv om den rolle bæredygtighed spiller for Lars Larsen Group og dens kunder?

– Lars Larsen Group dækker mange områder, og det er inden for næsten alle, at der kommer mere bæredygtige løsninger, siger Rune Jungberg Pedersen Communications & CSR Director og tilføjer:

– Det ser vi helt klart en stigende efterspørgsel efter, og det gælder alt fra genbrugsbomuld til havemøbler, elektriske biler og bæredygtige fisk. Der har længe været en stigende samfundsinteresse i bæredygtighed, men særligt inden det seneste år har det taget et tigerspring.

De ting Lars Larsen Group ejer i forvejen skal have flere bæredygtige produkter og elementer

Med et resultat på 26 mio. kr., udgør Scancom stadig kun en lille del af Lars Larsen Groups resultat før skat på 3,7 mia. kr., men overvejer i investeringer i flere bæredygtige virksomheder, når I nu ser det som en stærk tendens?

– Når vi ser på investeringer for Lars Larsen Group vil bæredygtighed spille en vigtig rolle i forhold til, hvilke investeringer der skal foretages. Men for os handler det ikke kun om at investere i bæredygtige virksomheder, det er også et spørgsmål om, at alle de ting Lars Larsen Group ejer i forvejen skal have flere bæredygtige produkter og elementer.

Så bæredygtighed skal mere ind i kernen af jeres produkter og forskellige forretninger?

– Ja, og det arbejder vi løbende med. Nu udtaler jeg mig på vegne af Lars Larsen Group, men hvis jeg tager min JYSK-kasket på, kommer der fra i år dels mere turbo på bæredygtighed, dels kommer vi til at kommunikere mere om det, vi gør. Som et konkret eksempel gik vi i slutningen af sidste år fra en Økotex-certificering, som betyder, at tekstilerne ikke indeholder skadelige kemikalier, til en Made in Green-certificering, som også fokuserer på miljø-delen i selve produktion (Made in Green har desuden fokus på de sociale arbejdstagerforhold for ansatte i hele leverandørkæden og alle produkter bærer et unikt id-nr. eller QR-kode, så de kan spores via en Oeko-tex-database, red.).

– Vi kommer også til grundlæggende at ændre vores emballage i løbet af i år. Derudover sætter vi meget mere fokus på produkter lavet af genbrugsmaterialer, som Duraocean stolen fra Scancom af genbrugt havplast er et eksempel på. Fordelen ved den er, at den er lavet af 100 procent plast, så det er nemt at genbruge. Derfor er det en vigtig pointe for os, at de bæredygtighedskoncepter, vi laver, er så gennemtænkte, at de rent faktisk er bæredygtige.

Leasing af møbler er ikke er noget, vi kigger ind i lige nu

I er jo allerede inde i leasingbranchen med biler, men ser I også muligheder I leasing af møbler eller lignende?

– Når man har så mange forskellige forretningsben som Lars Larsen Group, er der selvfølgelig forskel på hvor hurtigt den bæredygtige udvikling går, men leasing af elbiler vil uden tvivl vokse. Det har også positive effekter for Garia, som producerer og sælger golfbiler, men nu har en stigende efterspørgsel på små eldrevne køretøjer til andre formål som postbiler og lignende, der er velegnet til bykørsel, fordi de ikke larmer og sviner. Det er et eksempel på, at mere bæredygtige produkter giver mulighed for øget forretningsmuligheder.

– Leasing af møbler er ikke er noget, vi kigger ind i lige nu. Vi mener, der pt er andre steder, hvor vi kan lave tiltag, der har større effekt.

Jacob Brunsborg, som jo er søn af Lars Larsen, fremhæver bæredygtighed i sine udtalelser om årsresultatet. Hvor meget fyldte det emne for Lars Larsen selv?

– Grundlæggende lå det Lars Larsen på sinde, at vi drev forretning på en ordentlig og ansvarlig måde.

Forsiden lige nu:

Nyt nationalt forskningscenter skal sikre den bedste start på livet

BEVILLING. Københavns Professionshøjskole, Novo Nordisk Fonden, LEGO Fonden og TrygFonden opretter et nyt tværfagligt forskningscenter med særlig fokus på de mindste børn. I centerets arbejde skal forskning og praksis gå hånd i hånd med henblik på at styrke indsatsen for at sikre de små børns trivsel.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Discover more from Science Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading