Protesterne over politidrabet på den sorte amerikaner George Floyd 25. maj får ikke kun demonstranter på gaden. Også Lego har taget et standpunkt i den tragiske sag.
I et Twitter-opslag på sort baggrund meddeler koncernen, at den donerer fire millioner dollar til organisationer, som støtter sorte børn og som uddanner alle børn i racial equality, rapporterer Vulture. com.
— LEGO (@LEGO_Group) June 3, 2020
Lego skal desuden have fjernet marketing for legetøj, som inkluderer politifolk eller som har et polititema.
Også andre CEOs og brands i USA har mere end nogensinde før taget et standpunkt i den tragiske sag. Det skriver Alan Murray, CEO for erhvervsmediet Fortune i sit nyhedsbrev CEO Daily.
“Denne type offentlige CEO reaktioner på kontroversielle sociale issues skete ikke for et årti eller mere siden. (..) jeg husker ikke en strøm af CEO følelser efter, at Rodney King blev tæsket,” skriver Alan Murray med reference til endnu en sort amerikaner, som var udsat for brutal politivold tilbage i 1991, hvilket udløste omfattende uroligheder.
I nyhedsbrevet oplister Murray talrige reaktioner fra virksomheder som Citigroup, IBM, Marriott samt medicinalvirksomheden Merck, der er ledet af Ken Frazier, som ifølge Murray skriver:
“Virksomheder er nødt til at gå til regeringsmagten ikke kun for deres egne økonomiske egeninteresse på kort sigt, men også for at tænke over, hvordan man skaber et samfund, der rent faktisk vil være godt for erhvervslivet. Vi kan ikke have dette giftige miljø meget længere.”
Ikke alene i kommentarsporet til Legos opslag på Twitter men også i New York Times pibler kritikken af virksomhedernes standpunkter i den betændte sag frem. For at imødegå den skal der mere omfattende reformer til, mener Mark Kramer fra konsulentfirmaet FSG, som er en af fadderne til begrebet Shared Value. Ham henviser Alan Murray til i Harvard Business Revieweformer, og reformerne inkluderer en nul-tolerance-politik over for racisme og træning i at undgå det samt ligeløn og lobbyisme for en mere retfærdig lovgivning.
Forsiden lige nu:

Skal industrien bestemme den grønne forskning?
I SPORENE PÅ MAGTEN. Forskning har fået en hovedrolle i den grønne omstilling af samfundet. Vi undersøger, hvem og hvad der dirigerer dagsordenen.

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
