Protesterne over politidrabet på den sorte amerikaner George Floyd 25. maj får ikke kun demonstranter på gaden. Også Lego har taget et standpunkt i den tragiske sag.
I et Twitter-opslag på sort baggrund meddeler koncernen, at den donerer fire millioner dollar til organisationer, som støtter sorte børn og som uddanner alle børn i racial equality, rapporterer Vulture. com.
— LEGO (@LEGO_Group) June 3, 2020
Lego skal desuden have fjernet marketing for legetøj, som inkluderer politifolk eller som har et polititema.
Også andre CEOs og brands i USA har mere end nogensinde før taget et standpunkt i den tragiske sag. Det skriver Alan Murray, CEO for erhvervsmediet Fortune i sit nyhedsbrev CEO Daily.
“Denne type offentlige CEO reaktioner på kontroversielle sociale issues skete ikke for et årti eller mere siden. (..) jeg husker ikke en strøm af CEO følelser efter, at Rodney King blev tæsket,” skriver Alan Murray med reference til endnu en sort amerikaner, som var udsat for brutal politivold tilbage i 1991, hvilket udløste omfattende uroligheder.
I nyhedsbrevet oplister Murray talrige reaktioner fra virksomheder som Citigroup, IBM, Marriott samt medicinalvirksomheden Merck, der er ledet af Ken Frazier, som ifølge Murray skriver:
“Virksomheder er nødt til at gå til regeringsmagten ikke kun for deres egne økonomiske egeninteresse på kort sigt, men også for at tænke over, hvordan man skaber et samfund, der rent faktisk vil være godt for erhvervslivet. Vi kan ikke have dette giftige miljø meget længere.”
Ikke alene i kommentarsporet til Legos opslag på Twitter men også i New York Times pibler kritikken af virksomhedernes standpunkter i den betændte sag frem. For at imødegå den skal der mere omfattende reformer til, mener Mark Kramer fra konsulentfirmaet FSG, som er en af fadderne til begrebet Shared Value. Ham henviser Alan Murray til i Harvard Business Revieweformer, og reformerne inkluderer en nul-tolerance-politik over for racisme og træning i at undgå det samt ligeløn og lobbyisme for en mere retfærdig lovgivning.
Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt
Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri
CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
