“I løbet af 2019 vil vi skabe værktøjer og processer til at analysere muligheden for at anvende genbrugsmaterialer og identificere, hvordan vi måler, hvor cirkulære vores produkter og emballage er.”
Sådan lyder en målsætningerne i LEGO’s seneste sustainability-rapport for 2018. Den omtaler også LEGO-koncernens udfordringer med affald. Rapporten blev offentliggjort 27. februar i forbindelse med årsresultatet.
Adm. direktør Niels B. Christiansen opsummerede i den anledning nogle af de fremskridt LEGO koncernen har gjort i 2018. Det gælder introduktionen af plantebaseret plastik i over 80 produkter. Målet er, at det skal gælde alle produkter i 2030.
Men det er ikke nogen nem opgave, for mange af de her materialer eksisterer ikke endnu med de krav LEGO har til blandt andet kvalitet og sikkerhed, sagde Niels B. Christiansen på en pressekonference, der kan streames her. Her understregede han også, at LEGO i kraft af at være ejet med 25 procent af LEGO Fonden giver en fjerdel af sin fortjeneste tilbage til samfundet i form af for eksempel legetøj til mindrebemidlede børn.
LEGO forpligtede sig også i løbet af året til at anvende 100 procent bæredygtig emballage fra 2025.
Derudover fik LEGO Danmarks største tag-solcelleanlæg installeret, og det vil stå for 50 procent af energiforbruget i en ny campus-bygning i Billund. Medarbejdere i LEGO har desuden organiseret diverse events målrettet børn i nød, hvilket nåede 840.000 børn i 26 lande.
– Det er et privilegium at arbejde for et brand, der er så dybt formålsdrevet og forpligtet på at have en positiv effekt på samfundet. Hvad der motiverer vores kollegaer jorden rundt, er den rolle de kan spille, stor eller lille, i at hjælpe flere og flere børn verden over med at lære gennem leg, siger Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse.
En af de sustainability-områder som fortsat er en udfordring for LEGO gælder affald.
“I 2018 genererede vi 18.549 ton affald, en stigning på 16,9% i forhold til 2017. Vi nåede ikke vores mål for forbedring af affaldseffektiviseringen, men fastholdt vores høje genbrugsniveauer fra 2017,” lyder det i rapporten.
For at nå målene på affaldsområdet, har LEGO implementeret nye processer og blandt andet udskiftet en stor kilde til affald i form af engangs træpaller med en genanvendelig løsning på koncernens fabrik i Monterrey i Mexico.
De nye løsninger, som skulle have været implementeret i begyndelsen af 2018, kom dog først i gang i august. I 2019 og frem, forventer koncernen at projektet vil reducere affaldsgenereringen med mere end 10 procent, eller 2.000 ton affald, hvert år.
Læs hele LEGO’s sustainability-rapport 2018.
Forsiden lige nu:

Skal industrien bestemme den grønne forskning?
I SPORENE PÅ MAGTEN. Forskning har fået en hovedrolle i den grønne omstilling af samfundet. Vi undersøger, hvem og hvad der dirigerer dagsordenen.

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
