Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

LEGO’s 2018 sustainability-rapport er udkommet

I 2019 vil LEGO måle, hvor cirkulære produkter og emballage er.

“I løbet af 2019 vil vi skabe værktøjer og processer til at analysere muligheden for at anvende genbrugsmaterialer og identificere, hvordan vi måler, hvor cirkulære vores produkter og emballage er.”

Sådan lyder en målsætningerne i LEGO’s seneste sustainability-rapport for 2018. Den omtaler også LEGO-koncernens udfordringer med affald. Rapporten blev offentliggjort 27. februar i forbindelse med årsresultatet.

Adm. direktør Niels B. Christiansen opsummerede i den anledning nogle af de fremskridt LEGO koncernen har gjort i 2018. Det gælder introduktionen af plantebaseret plastik i over 80 produkter. Målet er, at det skal gælde alle produkter i 2030.

Men det er ikke nogen nem opgave, for mange af de her materialer eksisterer ikke endnu med de krav LEGO har til blandt andet kvalitet og sikkerhed, sagde Niels B. Christiansen på en pressekonference, der kan streames her. Her understregede han også, at LEGO i kraft af at være ejet med 25 procent af LEGO Fonden giver en fjerdel af sin fortjeneste tilbage til samfundet i form af for eksempel legetøj til mindrebemidlede børn.

LEGO forpligtede sig også i løbet af året til at anvende 100 procent bæredygtig emballage fra 2025.

Derudover fik LEGO Danmarks største tag-solcelleanlæg installeret, og det vil stå for 50 procent af energiforbruget i en ny campus-bygning i Billund. Medarbejdere i LEGO har desuden organiseret diverse events målrettet børn i nød, hvilket nåede 840.000 børn i 26 lande.

– Det er et privilegium at arbejde for et brand, der er så dybt formålsdrevet og forpligtet på at have en positiv effekt på samfundet. Hvad der motiverer vores kollegaer jorden rundt, er den rolle de kan spille, stor eller lille, i at hjælpe flere og flere børn verden over med at lære gennem leg, siger Niels B. Christiansen i en pressemeddelelse.

En af de sustainability-områder som fortsat er en udfordring for LEGO gælder affald.

“I 2018 genererede vi 18.549 ton affald, en stigning på 16,9% i forhold til 2017. Vi nåede ikke vores mål for forbedring af affaldseffektiviseringen, men fastholdt vores høje genbrugsniveauer fra 2017,” lyder det i rapporten.

For at nå målene på affaldsområdet, har LEGO implementeret nye processer og blandt andet udskiftet en stor kilde til affald i form af engangs træpaller med en genanvendelig løsning på koncernens fabrik i Monterrey i Mexico.

De nye løsninger, som skulle have været implementeret i begyndelsen af 2018, kom dog først i gang i august. I 2019 og frem, forventer koncernen at projektet vil reducere affaldsgenereringen med mere end 10 procent, eller 2.000 ton affald, hvert år.

Læs hele LEGO’s sustainability-rapport 2018.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply