Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Lind & Risør lover bæredygtighed – forsker kalder det ‘glue-on-green’

GREENWASHING. Solceller på taget, stik til elbil og regnsvandsopsamling er ikke nok til, at man med rette kan kalde et hus bæredygtigt, som parcelhusgiganter Lind & Risør lover.

Man kan ikke med de nuværende teknikker bygge bæredygtigt. Billedet er et modelfoto og ikke et Lind & Risør-hus. Foto: iStock/sturti

Løfterne er store fra en af de markante aktører i byggebranchen. “Byg bæredygtigt og klimavenligt,” lover husfirmaet Lind&Risør i bannerannoncer. 

Hos virksomheden, der hvert år står for opførelsen af omkring 350 arkitekttegnede parcelhuse, kan man på firmaets hjemmeside endda finde en digital en bladre-version af en pjece med titlen “Byg drømmehuset bæredygtigt og klimavenligt.”

Med Lind&Risør får man en totalløsning fra planlægning til det færdige byggeri. I pjecen kan man læse om en række tilvalg som solceller på taget, stik til en elbil, jordvarme, varmepumper og regnvandsopsamling.

Men der er ikke hold i løfterne om bæredygtighed.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: