Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Lovændring åbner for fængselsstraf for vildledende markedsføring

Regeringen lægger op til, at systematisk og grov vildledende markedsføring kan straffes med fængsel. Dansk Erhverv efterlyser mere vejledning frem for strengere straffe.

Regeringen lægger med et nyt lovforslag op til, at vildledende markedsføring skal kunne straffes med fængsel. Illustration: iStock/Andrii Yalanskyi

Bliver et nyt lovforslag gennemført, kan det betyde, at de ansvarlige i virksomheder, som står bag vildledende markedsføring, kan ende med en fængselsdom.

Regeringen har kort før påske fremsat et lovforslag, som lægger op til en skærpet strafferamme, så gentagne og grove tilfælde af vildledende markedsføring kan give op til fire måneders fængselsstraf.

-I lovforslaget nævner man aggressiv og vildledende telefonsalg på elmarkedet som eksempel, umiddelbart vil en lovændring gælde alle former for vildledende markedsføring, det er som sådan ikke tiltænkt greenwashing, som der lige nu er stort fokus på, siger advokat Jane Frederikke Land fra Liga Advokater, der har markedsføring- og forbrugerret som et af virksomhedens specialer.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: