Hvad er din reaktion på, at Mads Nipper stopper?
Som de fleste i Grundfos føler jeg et stort tab, Mads har været et fyrtårn, fordi han i den grad er en people leader og en visionary. Det har man kunnet mærke på alle niveauer af organisationen. Vi har haft følelsen af, at der var en, som kunne oversætte vores værdier til folk uden for organisationen og tale vores sag i forhold til alt det, jeg brænder for inden for sustainability som vand, miljø og samfundsansvar.
Som person har han været indbegrebet af det dna, som Grundfos har haft siden sin grundlæggelse, og det har han brugt i sin måde at lede på. Efter min mening, er det også årsagen til, at han har haft så stor succes som leder. Han taler nemlig til noget, der er stærkt i Grundfos; purpose og caring. Ja, vi laver verdens bedste pumper, men vi gør det også fordi det giver mening, og fordi det hjælper folk rundt om i verden, siger Janda Campos.
Mads Nipper har desuden været en af årsagerne til, at hun har valgt at pendle til Jylland.
– Jeg bor i København, men jeg tager gladeligt til Bjerringbro, og det er blandt andet fordi, man ikke kan ønske sig en bedre CEO, når man driver bæredygtighedsagendaen.
Hvordan har dit samarbejde med Mads Nipper været?
– Lige som med mine kollegaer, så består mit arbejde i at udføre hans vision i praksis, og at sørge for, at vi har de rigtige værktøjer og den rigtige struktur til, at det er muligt. Men det er vigtigt at sige, at det ikke kun er Mads, der driver bæredygtighedsarbejdet. Jeg har aldrig før oplevet at komme til en organisation, som ånder sustainability på den måde, Grundfos gør. Jeg skal ikke forklare, hvorfor bæredygtighed er vigtigt, det er der så mange aktiviteter, som er udtryk for fra vores fokus på circular economy til future lab med sustainability innovation og 100 af vores ingeinører, som afholder ‘sustainable materials day’. Det har været en fed oplevelse.
Sidste år lancerede I jeres 2025-strategi, som blandt andet rummer en ambition om at blive klima-positiv. Skal man være bekymret for, om I lykkes med den uden Mads Nipper?
– Nej, for hele vores Group Management står sammen om den vision, og den er indarbejdet i organisationen. De er også derfor, jeg ikke taber modet nu, for vi har så mange teams med medarbejdere, som er opsatte på at gennemføre stragegien. Så båden har mistet sin kaptajn, men det er en stærk besætning, derfor mister vi ikke retning, siger Janda Campos og tilføjer:
– Det er i den grad også vigtigt, at vi har en bestyrelse, som er ekstremt opmærksomme på den bæredygtige dagsorden og som jo har ansat Mads. Efter følelsen af tab, er der også følelse af, at det skal nok gå og en nysgerrighed efter, hvad der nu skal ske. Mads var fyrtårnet, men han stod ikke alene.
Hvad kommer det til at betyde fremadrettet for jeres bæredygtighedsambitioner, at I har mistet Mads Nipper, tror du?
– På kort sigt betyder det ikke så meget, men det er klart, at vi har mistet en af vores største talspersoner eksternt. Men det giver måske nogle muligheder for at vise den bredde, der er i Grundfos. Så jeg vælger at sige, at nu har vi gode muligheder for at bringe flere i spil.
Forsiden lige nu:

Aalborg-rektor vil satse på signaturprojekter
Aalborg Universitet vil skabe missionsdrevet forskning til gavn for samfundet. Og her spiller grundforskning en rolle, fortæller genansat rektor.

Dobbeltblindhed fjerner kønsforskelle
Forsøget med dobbeltblindhed i Villum Experiment fjerner kønsforskelle i ansøgningsprocessen, fortæller professor Jesper Wiborg Schneider.

Nietzsche og Foucault trækker tråde gennem Mikkel Thorups idéhistorie
Idéhistoriker og professor Mikkel Thorup har valgt tre bøger, der har formet ham som forsker. Og de er faktisk alle tre fra hans studietid.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Heine Andersen: – Vi skal have et opgør med de horrible ansættelsesstrukturer
Ansættelsesstrukturerne på universiteterne skal ændres, hvis man skal komme problemerne med forskningstyveri til livs, mener Heine Andersen, prof. emeritus på KU.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
