Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Magasin piller nølende tvivlsomt badetøj af hylder og webshop

GREENWASHING. Efter først at have udtrykt tillid til tøjfirmaet Copenhagen Cartel ændrede Magasin kurs. Copenhagen Cartel erkender nu åbent, at deres tøj ikke er lavet primært af fiskenet fra havet.

Nu indrømmer Copenhagen Cartel, at deres bade- og sportstøj alligevel ikke er lavet af de såkaldte ghost nets, altså fiskenet fisket op fra havet. Foto: IStock/scalatore1959

Butiksassistenter og webredaktører i Magasins hovedkontor og syv fysiske stormagasiner fik travlt henover weekenden og i starten af ugen. Da det stod krystalklart, at badetøjet fra Copenhagen Cartel ikke er fremstillet af genbrugsnylon fra gamle fiskenet samlet op fra havet, sådan som virksomheden ellers har hævdet, valgte Magasin at fjerne alle varer fra Copenhagen Cartel fra både webshop og fysiske butikker.

Efterfølgende har Copenhagen Cartels stifter, Katrine Lee Larsen overfor bt.dk erkendt, at historien om badetøj, der primært var fremstillet af gamle fiskenet, som hun bl.a. fortalte om i tv-programmet Løvens Hule, ikke var helt sandfærdig.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Science Report er du opdateret på det danske forskningsmiljø.

Vi giver dig historier om forskningspolitik, debatindlæg fra forskere og nøglepersoner og artikler om de nyeste forskningstendenser.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: