Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Mød de 7 kandidater på shortlisten til Årets Sustainability Håb

Ud af 22 indstillinger til Årets Sustainability Håb, er valget landet på 7 kandidater

Torsdag 8. oktober bliver det afsløret, hvilke tre af de syv kandidater på shortlisten til Årets Sustainability Håb, som løber med æren.

Det var en uhyggelig svær udvælgelsesproces, som man kan forvisse sig om ved at læse indstillingerne til alle de 22 kandidater samt deres svar på tre hurtige spørgsmål om deres engagement i bæredygtighed.

Her får kan du lære de syv på shortlisten lidt bedre at kende.

KRITERIER
Årets Sustainability Håb – inspirerer organisationen til at være endnu mere ambitiøs i forhold til bæredygtighed – har opnået konkrete og målbare resultater med sit arbejdet med bæredygtighed – bidrager med et personligt engagement, som rækker ud over det daglige arbejde

Anna Pattis, Lead Product Sustainability Specialist i Grundfos, 35 år
Anna Pattis evne til at arbejde i detaljen og store forståelse for helheden er afgørende for, at de i Grundfos når deres bæredygtighedsmål, skriver Grundfos i sin indstilling af Anna Pattis.

I 2019 har hun drevet et strategisk projekt for koncernledelsen med det formål at sikre en plan for fuld konvertering af alle firmabiler globalt til elbiler inden 2025.

På spørgsmålet om, hvad hendes drivkraft er, når det gælder sustainability som karrierevej, svarer hun:

– Det er ikke så meget en karrierevej, men nærmere en passion. Jeg vil bruge min tid på noget, der giver mening. Jeg elsker naturen og forstår, hvor afhængig vi som mennesker er af den. Vi er nødt til at få et andet forhold til naturen, før vi kan finde en langvarig løsning.

– Fremtiden skræmmer mig, når jeg læser videnskabelige artikler om klimaforandringer og miljøbelastning generelt, mens man ikke ser den handlekraft, der skal til for at skabe den nødvendige forandring. Så jeg skal være en del af denne forandring selv, hvis jeg forventer det samme af andre.

Anne Clara Laugesen, Head of Marketing i Viggo, 30 år
Anne Clara Laugesen flyver ikke, går udelukkende i genbrugstøj, spiser hun vegetarisk, og så har hun været med til at spare Viggo, et elbils-alternativ til taxaer, for mere end 50 tons CO2.

Ud over sit daglige arbejder skriver og podcast’er hun også på sin blog Planet Happy om bæredygtig teknologi, forbrug, mad og livsstil.

På spørgsmålet om, hvad hendes drivkraft er, når det gælder sustainability som karrierevej, svarer hun:

– I dag kender vi (næsten) alle til nogle af de klimamæssige og sociale udfordringer, vi står over for, og jeg føler derfor et kæmpe ansvar for at gøre en indsats.

– Derudover synes jeg også, at der ofte bliver sat en negativ diskurs, når vi snakker bæredygtighed – og jeg tror ikke på, at negativitet motiverer os som mennesker. Jeg tror i stedet på, at vi skal informere om de handlinger, der gør den største forskel, samtidig med at vi anerkender de små hverdagshandlinger.

Alexandra Halberg Møller, Projektleder i Innovation i Dansk Retursystem, 28 år
Alexandra Halberg Møller leverer konkrete resultater, og så brænder hun for arbejdet med verdensmålene.

Hun ha ransvaret for udrulning af Dansk Retursystems nye strategi JOIN25 samt udvikling af nye løsninger og partnerskaber i Innovationsafdelingen. Konkret har hun blandt andet været med til opstart af samarbejde med bl.a. SMART Pant, DTU og Q8, hvor hun i tæt partnerskab har udviklet nye løsninger til indsamling af pant-on-the-go.

På spørgsmålet om, hvad hendes drivkraft er, når det gælder sustainability som karrierevej, svarer hun:

– Jeg ser FN’s Verdensmål, som et stærkt værktøj og noget jeg arbejder med til hverdag i forhold til vores udviklingsfokus. Jeg deltog derfor også i UNLEASH, som er et globalt innovationslaboratorium, hvor vi på tværs af lande arbejdede for at løse udfordringer indenfor verdensmålene. Især verdensmål nr. 12 bæredygtigforbrug og produktion er et af de mål jeg er mest optaget af.

– Sidst er en af de vigtigste drivkræfter for mig at blive ved med at lære, vidensdele og være nysgerrig. Derfor er jeg med i et bæredygtighedsnetværk der hedder Sustainable Change Makers, som er unge forandringsagenter som alle har bæredygtighed som et omdrejningspunkt i det arbejde, vi laver.

Gareth Scheerder, Environment & Climate Manager i Pandora, 32 år
Gareth Scheerder har stået for beregningen af Pandoras CO2 udledning i scope 1 og 2 og udarbejdet virksomhedens klimamål. 

Det skete i overensstemmelse med Greenhouse Gas Protocol standarder, og han fik desuden Pandoras data valideret og revideret af Ernst & Young.

På spørgsmålet om, hvad hans drivkraft er, når det gælder sustainability som karrierevej, svarer han:

– Jeg er først og fremmest drevet af at beskytte planeten for fremtidige generationer. Som en ivrig vandrer ønsker jeg, at andre skal kunne nyde den smukke natur, som denne planet har at tilbyde. Jeg er drevet af at være en del af løsningen i opbygningen af den CO2 neutrale økonomi, som vi har brug for, for at sikre, at økosystemet kan overleve.

– Jeg tror, at alle stakeholders har vigtige roller at spille. Den private sektor har enorme ressourcer, og jeg vil frigøre det potentiale til at skabe forandringer. Desuden tror jeg, at virksomheder vil mislykkes, hvis ikke de prioriterer bæredygtighed.

Martin Slipsager Frandsen, Senior Portfolio Manager & Co-lead på Global Sustainable Future i Danske Bank, 29 år
Martin Slipsager Frandsen har spillet en fundamental rolle i udviklingen af Danske Banks første aktive bæredygtigheds aktiefond: Global Sustainable Future. 

Han var med til at starte fonden og spillede en central rolle i at definere processen for at evaluere og skubbe selskaber i en mere bæredygtig retning. Processen er baseret på FN’s Verdensmål for bæredygtighed og kombineres med aktivt ejerskab og møder med selskabernes ledelser.

På spørgsmålet om, hvad hans drivkraft er, når det gælder sustainability som karrierevej, svarer han:

– Jeg er drevet af en indædt tro på, at vi skal handle nu, hvis vi skal gøre noget ved de altoverskyggende bæredygtighedsudfordringer kloden, står over for. Vi ser allerede i dag talrige eksempler på konsekvenserne af vores massive overforbrug af ressourcer, lige fra klimaforandringerne til den globale vandkrise, som særligt rammer klodens mest udsatte.

Selma Cerimagic, ErhvervsPhd. i Danish Crown, 25 år
Selma Cerimagic indgår som brobygger mellem videnskab og praktik, når hun kigger dybt ind i slagteriprocesserne og omsætter forskning og akademisk viden til konkrete løsninger, der skal reducere klima- og miljøaftrykket i produktionen af svinekød.

På spørgsmålet om, hvad hendes drivkraft er, når det gælder sustainability som karrierevej, svarer hun:

– Min drivkraft er at skabe bæredygtige løsninger for virksomheder der funderer i en stærk faglig viden. Det er at danne broen mellem universitetet og virksomheden og anvende den viden til at sikre bæredygtighed i fremtiden, med et særligt henblik på at sikre bæredygtig fødevareproduktion for fremtidige generationer.

– Jeg ønsker desuden at gøre karriere inden for LCA, som er en måde at gøre bæredygtighed operationelt, det er med til at øge gennemsigtigheden og imødekomme den stigende interesse for sustainability fra både forbrugere og myndigheder. Jeg er samtidig drevet af at anvende videnskabelig viden til at videreudvikle på LCA metoden – så flere virksomheder kan bruge LCA i fremtiden. Det mener jeg er absolut vigtigt i forhold til klimamærkning, identificere miljø hotspots og beslutningsstøtte både politisk og industrielt i forhold til sustainability.

Tenna Skov Thorsted, Sustainability Manager i Carlsberg, 26 år
Som Sustainability Manager i Carlsberg er Tenna Skov Thorsted en ildsjæl, der drives af meninghedsfuld bæredygtighed. 

Hendes konkrete resultater tæller blandt andet at gøre bæredygtighed til en af de prioriterede strategiske initiativer i Carlsberg Danmark og at sætte det på dagsordenen i dialogen med vores kunder samt at drive konkrete og forpligtigende partnersamarbejder.

På spørgsmålet om, hvad hendes drivkraft er, når det gælder sustainability som karrierevej, svarer hun:

– Jeg er drevet af et formål, som jeg kan spejle mig i. Carlsbergs formål om at give tilbage til samfundet gennem Carlsbergfondene, bruge videnskaben til at skabe bedre øl og brygge for en bedre fremtid ved hjælp af en ambitiøs bæredygtighedsplan er virkelig spændende at arbejde med, når man er en aktiv medaktør. Det er fagligt enormt spændende at arbejde med, hvordan man kan drive forretning på en bæredygtig måde i kombination med det kommercielle perspektiv.

– Jeg drives særligt af den energi der opstår, og de resultater der opnås igennem samarbejder, uanset om det er på tværs af værdikæden med nogle af Carlsbergs mange ildsjæle eller med eksterne partnere og kunder. Jeg sætter stor pris på den daglige vekselvirkning mellem at lægge strategiske planer og handle på praktiske initiativer som grundlag for samarbejder.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply