Naturmælk og Øllingegaard kan nu sætte tre statslige dyrevelfærdshjerter på deres skummet, mini, let og sødmælk. Dermed er produkterne både certificeret økologisk, anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og godkendt til de maksimale tre hjerter i den statslige dyrevelfærdsmærkning.
Det skriver mejerierne i en pressemeddelelse.
– Når vi om nogle måneder kan sætte tre dyrevelfærdshjerter på stort set alle vores produkter, er det ikke nogen revolution i Naturmælk. Det er det næste naturlige skridt i den udvikling, som vi i mere end 30 år beslutsomt og målrettet har skubbet fremad, siger direktør for Naturmælk og Øllingegaard, Leif Friis Jørgensen.
Dyrevelfærdsmærket blev introduceret i 2017. Den gang skulle mærket ifølge det daværende Miljø- og Fødevareministerie forbedre dyrevelfærden for flest mulige svin ved at give forbrugerne gennemsigtighed i produktionsvilkårene. I efteråret 2018 blev mærket udvidet til slagtekyllinger. Mærkningen blev igen udvidet i 2020 til også at omfatte kalve- og oksekød samt mejeriprodukter.
Naturmælk og Øllingegaard oplyser, at tre ud af fire af mejeriernes mælkeleverandører på nuværende tidspunkt lever op til de statslige krav til dyrevelfærdsmærkes tre hjerter. I løbet af efteråret vil dette stige til ni ud af ti leverandører.
– Jeg er selvfølgelig utroligt stolt over, at vi fortsat kan være spydspids indenfor dyrevelfærd, og at vi som nogle af de første opnår, at mælken er både økomærket, anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og kvalificeret til statens tre hjerter, Leif Friis Jørgensen.
Tre hjerter i Lidls basismælk
Mælk fra Naturmælk og Øllingegaard bliver blandt andet solgt som en del af Lidls Engvang-serie. Med mejeriernes opgradering til tre hjerter på Dyrevelfærdsmærket forhandler Lidl udelukkende mælk med tre hjerter i eget navn.
– Det er første gang, en dagligvarekæde udelukkende har mælk med tre hjerter i eget mærke i basissortiment, og vi er glade for at gå forrest for dyrevelfærden igen, ligesom vi har gjort flere gange tidligere. Dette er endnu et skridt i vores samlede indsats og konstante fokus på bedre dyrevelfærd. Samtidig støtter det op om vores generelle mål om at udbygge vores økologiske sortiment, siger indkøbsdirektør i Lidl, Rasmus Pape.
Bedre staldforhold
Mere kontakt mellem kalve
Mindre transporttid
To hjerter:
Endnu bedre staldforhold
Udeareal
Malkekøer på græs
Mere kontakt mellem kalve
Mindre transporttid
Tre hjerter:
Græsareal
Mere kontakt mellem kalve
Meget bedre staldforhold
Udeareal
Malkekøer på græs
Mere plads i stalden til malkekvæg
Mindre transporttid
Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
