Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Naturmælk og Øllingegaard får tre hjerter i dyrevelfærd

‘- Det er det næste naturlige skridt, siger mejeridirektør.

'- Det er det næste naturlige skridt, siger mejeridirektør.

Naturmælk og Øllingegaard kan nu sætte tre statslige dyrevelfærdshjerter på deres skummet, mini, let og sødmælk. Dermed er produkterne både certificeret økologisk, anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og godkendt til de maksimale tre hjerter i den statslige dyrevelfærdsmærkning.

Det skriver mejerierne i en pressemeddelelse.

– Når vi om nogle måneder kan sætte tre dyrevelfærdshjerter på stort set alle vores produkter, er det ikke nogen revolution i Naturmælk. Det er det næste naturlige skridt i den udvikling, som vi i mere end 30 år beslutsomt og målrettet har skubbet fremad, siger direktør for Naturmælk og Øllingegaard, Leif Friis Jørgensen.

Dyrevelfærdsmærket blev introduceret i 2017. Den gang skulle mærket ifølge det daværende Miljø- og Fødevareministerie forbedre dyrevelfærden for flest mulige svin ved at give forbrugerne gennemsigtighed i produktionsvilkårene. I efteråret 2018 blev mærket udvidet til slagtekyllinger. Mærkningen blev igen udvidet i 2020 til også at omfatte kalve- og oksekød samt mejeriprodukter.

Naturmælk og Øllingegaard oplyser, at tre ud af fire af mejeriernes mælkeleverandører på nuværende tidspunkt lever op til de statslige krav til dyrevelfærdsmærkes tre hjerter. I løbet af efteråret vil dette stige til ni ud af ti leverandører.

– Jeg er selvfølgelig utroligt stolt over, at vi fortsat kan være spydspids indenfor dyrevelfærd, og at vi som nogle af de første opnår, at mælken er både økomærket, anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og kvalificeret til statens tre hjerter, Leif Friis Jørgensen.

Tre hjerter i Lidls basismælk

Mælk fra Naturmælk og Øllingegaard bliver blandt andet solgt som en del af Lidls Engvang-serie. Med mejeriernes opgradering til tre hjerter på Dyrevelfærdsmærket forhandler Lidl udelukkende mælk med tre hjerter i eget navn.

– Det er første gang, en dagligvarekæde udelukkende har mælk med tre hjerter i eget mærke i basissortiment, og vi er glade for at gå forrest for dyrevelfærden igen, ligesom vi har gjort flere gange tidligere. Dette er endnu et skridt i vores samlede indsats og konstante fokus på bedre dyrevelfærd. Samtidig støtter det op om vores generelle mål om at udbygge vores økologiske sortiment, siger indkøbsdirektør i Lidl, Rasmus Pape.

Det betyder hjerterne
Et hjerte: Her er dyrevelfærden løftet over dansk lovgivning.
Bedre staldforhold
Mere kontakt mellem kalve
Mindre transporttid

To hjerter:
Endnu bedre staldforhold
Udeareal
Malkekøer på græs
Mere kontakt mellem kalve
Mindre transporttid

Tre hjerter:
Græsareal
Mere kontakt mellem kalve
Meget bedre staldforhold
Udeareal
Malkekøer på græs
Mere plads i stalden til malkekvæg
Mindre transporttid

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.