Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Sustain

Nomineret til Årets Sustainability Håb: Marie-Louise Seidler Nesheim, KMD

Mød Marie-Louise Seidler Nesheim, Compliance Officer for KMD.

SUSTAIN AWARDS
Sustain Awards 2020 afholdes for første gang d. 8. oktober, hvor vi hylder det danske sustainability-miljø med en prisuddeling og konference.

 – Compliance og bæredygtighed hænger meget tæt sammen med tillid, som direkte påvirker ens kommercielle muligheder. 

Sådan lyder det fra Marie-Louise Seidler Nesheim, 32 år, Compliance Officer for KMD. For nylig fik hun ansvaret for KMD’s ISO certificering inden for miljøledelse. ISO certificering er en anerkendt udgiver af internationale vejledninger i bl.a. ledelsespraksis.    

Marie-Louise Seidler Nesheim er på grund af hendes arbejde blevet indstillet som Årets Sustainability Håb af Ditte Haugaard Clausen, Lead PA & Sustainability Officer på vegne af KMD.

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Jeg arbejder primært med anti-korruption herunder blandt andet med processen for ansvarlig leverandørstyring. Jeg har for nylig fået ansvaret for vores ISO certificering indenfor miljøledelse, som har givet mig et nyt perspektiv på hvor bredt bæredygtighed forankrer sig i en organisation. I tillæg har jeg også aktiviteter inden for områderne konkurrenceret, eksportkontrol og håndterer vores whistleblowerordning.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Det må helt klart være at få budskabet frem om at compliance og bæredygtighed hænger meget tæt sammen med tillid som direkte påvirker ens kommercielle muligheder. Det er noget alle i en organisation bliver påvirket af og bør forholde sig til. Med et tiltagende tryk på kedlen, tror jeg på at bæredygtighed i større grad kan blive en del af de kommercielle business cases fremfor en overheadomkostning. Det synes jeg allerede vi kan se udtryk for i KMD. Det er for eksempel en løftestang for øget fokus på og derved for niveauet af bæredygtighed, at kunder og samarbejdspartnere stiller krav i forhold til forretningsetik, menneskerettigheder og miljø.

Mit håb er at opnå en endnu større integration mellem forretningen og de kontroller vi har inden for compliance og sustainability

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Jeg vil langt hellere være en teamspiller end en der står på sidelinjen og dirigerer. Mit håb er at opnå en endnu større integration mellem forretningen og de kontroller vi har for at sikre overholdelse af krav og mitigering af risici inden for compliance og sustainability – at det bliver en naturlig del af forretningens tankerække i valg af leverandører, i udviklingen af løsninger og i møde med kunderne.

Indstilling af Marie-Louise Seidler Nesheim

Marie-Louise har igennem flere år arbejdet ihærdigt med at forbedre KMD’s compliance program, fx med udarbejdelse af e-learning programmer om antikorruption og kampagner for gavepolitikker.

I det forgangne år har hun drevet udviklingen af en ny proces for leverandørscreening og bidraget til optimering af KMD’s Leverandørkodeks. Oven i det har hun påtaget sig ansvaret for KMD’s miljøledelsescertifikat ISO14001-15 og dermed kastet sig ind i et helt nyt område omkring miljøledelse.

Hun er ikke bare dygtig og dreven, men excellerer også i at lytte til samarbejdspartnere og eksperter på feltet og lade sig inspirere.

I KAN STADIG INDSTILLE
Hvis I har en medarbejder, som er højst 35 år, og som fortjener at blive Årets Sustainability Håb, skal I blot lave en indstilling på 100-300 ord, hvor I fortæller, hvad kandidaten arbejder med i forhold til sustainability – og hvorfor det fortjener en pris. Juryen for Sustain Awards udvælger tre vindere af prisen.

Vi har desuden brug for kandidatens:
Navn, alder, titel og email. 

Det hele skal sendes til tine@sustainreport.dk senest d. 31. august.

 

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Click to comment

Leave a Reply